BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Emniyet canlı bomba alarmında!

AK Parti Genel Merkezi'ne LAW, Adalet Bakanlığı'na el bombalı saldırı gerçekleştiren DHKP-C'li teröristleri arayan polis canlı bomba alarmına geçti

Abone ol

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) hazırladığı 104 kişilik DHKP-C listesinde 'aranıyor' gözüken Özgül E'nin canlı bomba olarak Ankara ve İstanbul'da eylem arayışında olduğu tespit edildi.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, Özgül E'nin ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı düzenleyen Ecevit Şanlı gibi canlı bomba eylemi gerçekleştireceğini belirledi. Ankara ve İstanbul valilikleri olası canlı bomba eylemine karşı uyarıldı. Özgül E'nin Ankara ve İstanbul'daki ABD ve İsrail diplomatik misyonları, Adalet Bakanlığı ve emniyete ait tesisleri hedef aldığı rapor edildi.

Özgül E'nin bir süre Yunanistan'da eğitim gördüğü ve illegal yollardan Türkiye'ye girdiği kaydedildi. İstihbarat raporunda, DHKP-C'nin 30 Mart-17 Nisan tarihleri arasında kuruluş ve devrim şehitleri haftası nedeniyle eylem hazırlığında olduğuna dikkat çekildi.