BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin reklamcısından AK Parti bombası!

CHP'nin 2009 yerel seçimlerinde elde ettiği başarıda pay sahibi olduğu söylenen reklamcı Ateş'den ilginç açıklamalar.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun oturduğu koltukta Erdoğan olsa, iki günde kaçar" ifadesini kullanan Başsoy, "AKP'nin elini attığı yer öyle verimli ki, MHP ve CHP barış sürecinde böyle devam ederse, AKP 2023 değil 2033'e kadar yüzde 50 ile iktidar" dedi.

CHP’nin 2009 yerel seçimlerinde Antalya’daki kampanyasını yürüten isimlerden, “AK Parti neden kazanır, CHP neden kaybeder?” kitabının yazarı reklamcı Ateş İlyas Başsoy, ’de Selin Ongun’un sunduğu Bi Sormak Lazım programında CHP’nin yerel seçim stratejisi ve önümüzdeki seçim takvimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

AK PARTİ'NİN ELİNİ ATTIĞI YER ÖYLE VERİMLİ Kİ, 2023 DEĞİL 2033'E KADAR YÜZDE 50 İLE İKTİDAR
MHP kafadaki bu şalteri değiştirmezse,%13 almaya, hatta belki barajın altına inmeye mahkûm. Temel konu vur de vuralım, öl de ölelim mevzusu değil. Bu belagatle gidecek bir yer yok. Gittiği gideceği bu kar işte. Bir zamanlar MHP'ye oy veren bir çok kişi de dahil, insanlar Tayyip Erdoğan'ın veya AKP'nin sunduğu mutluluk ütopyasına hayran kalacak ve ona doğru akacaklar. Tırnak içerisinde söylüyorum tüm bunları, savaş bitecek, Türkler Kürtler zaten kardeş, Kuzey Irak'ta petroller var, Suriye falan hepimiz bir aradayız, Şam desen bursa gibi aramızda bir sınır yok, zaten İslam kardeşliği gibi bir konuşmanın Türkiye'de bir yankısı var. Hakikaten 90 yıl önce biz bir aradaydık. Bu sınırların hiç birisi yoktu. Bu sınırların hepsi 1. Dünya Savaşı'nda alelacele birkaç yıl içerisinde yapılan sınırlar. Ondan sonra 2. Dünya Savaşı oluyor, soğuk savaş oluyor bu günlere kadar geliyoruz. O yüzden 100 yıllık yanlışlık diyorum. Şu an AKP'nin elini attığı yer öyle verimli bir yer ki 2023 değil 2033'e kadar %50 ile iktidar olur. Eğer CHP ya da MHP bunu anlamazsa.

KILIÇDAROĞLU'NUN OTURDUĞU KOLTUKTA ERDOĞAN OLSA, İKİ GÜNDE KAÇAR!
Kılıçdaroğlu o kadar zor bir yerde ki. Kılıçdaroğlu'nun oturduğu koltukta Erdoğan olsa, iki günde kaçar. Tayyip Erdoğan'a herkes ağamsın paşamsın diyor, Kılıçdaroğlu'nun içinde, apayrı iki partide olabilecek kadar zıt insanlar var. Onları bir şekilde bir arada tutmak zorunda. Tüm bu paradigmayı bozan %10 barajı diye akıl almaz yanlış bir şey var Türkiye'de. %10 barajının oldu yerde çoğu zaman acıyı bal eyleyerek, içinde lafları tutarak Kılıçdaroğlu sürdürmeye çalışıyor. Zor bir iş yapıyor.

CHP'YE SÖYLEDİĞİM TEK ŞEY ŞU; MERKEZİ BAĞCILAR'A TAŞIYIN!
Bağcıları ben çok ilginç bir yer olarak görüyorum. 800 bin nüfusu var. San Francisco kadar bir ilçe. Hiçbir şey yok. Yalnızca çirkin binalar, arada bir takım yollar var. Bir kent duygusu bile yok. Bir parti sadece bağcılara eğilse verilmiş ve tutulmamış bir sürü vaatler var. Tahminlerimizin aksine de aile geliri moda'daki bir aileden daha fazla. Orta sınıflar. Avm'lere gidiyorlar, çocuklarını bale kursuna veriyorlar, anne babalar biraz daha muhafazakar çocuklar biraz daha hayatı yakalamaya çalışıyorlar. Bu yeni gelişen orta sınıfa dokunan hangi parti olursa olsun şansı var. CHP'ye söylediğim tek şey var, merkezi Bağcılara taşıyın. Bayrampaşa'ya, Sultanbeyli'ye taşının. Gürsel Tekin bunu çok iyi kavrayan bir insan. Doğru diyor.