BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.429,22
HABER /  GÜNCEL

Suya düştü, intihar sandılar

Adana'da dengesini kayberek suya düşen genci yoldan geçen vatandaşlar kurtardı.

Abone ol

Adana'da Girne Köprüsü yaya geçidinde yürürken dengesini kaybedip Seyhan Nehri'ne düşen genci, o sırada bölgede bulunan iki kişi kıyıya çıkarttı.

Sağlık görevlilerinin gence müdahalesini ise vatandaşlar film izler gibi seyrettiler.

Olay, merkez Seyhan ilçesi, Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 22 yaşındaki Mehmet Emin Emişçi, Girne Köprüsü yaya geçidinden merkez Seyhan ilçesinden Yüreğir'e geçerken köprünün orta kısmına geldiği sırada dengesini kaybederek demir korkuluklardan tutmak istedi, ancak Seyhan Nehri'ne düştü.

DÜŞERKEN KAFASINI KORKULUKLARA ÇARPTI

Emişçi düşerken de kafasını köprünün korkuluklarına çarptığı için suda hareketsiz kaldı. Bu sırada çevredeki vatandaşlar Emişçi'nin suya yüzmek için girdiğini düşünerek bir süre bekledi. Ancak Emişçi'nin hareket etmediğini fark eden vatandaşlar, Emişçi'yi kurtarmak için seferber oldu.

İKİ KİŞİ GENCİ KURTARMAK İÇİN NEHRE ATLADI

Bu arada Emişçi suyun içine batmaya başladı. Dolmuş şoförü Mehmet Özduman ve nehrin kıyısında bisiklet sürmeye gelen İsa Toprak genci kurtarmak için nehre atladı. Yüzerek Memişçi'nin suya battığı yere gelen iki genç, Memişçi'yi battığı yerden çıkartıp kıyaya kadar getirdi. Bu arada diğer vatandaşlar da polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İsa Toprak, kurtardığı Emişçi'nin başında sağlık görevlileri gelinceye kadar bekledi. Sağlık ekipleri olaydan kısa bir süre sonra gelerek Emişçi'ye müdahalede bulundu.

KALP MASAJI YAPARAK HAYATA GERİ DÖNDÜRDÜLER

Bir taraftan Emişçi'nin yuttuğu suyu çıkartmaya çalışan sağlık ekipleri bir taraftan da kalp masajı yaparak onu geri hayata döndürdü. Sağlık ekiplerinin bu çalışmasını çevrede toplanan yaklaşık 100 vatandaş film izler gibi izledi. Kurtarılan genç, ilk müdahalenin ardından ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yoğun bakım ünitesine alınan Emişçi, ölüm kalım savaşı veriyor.

5 DAKİKADAN FAZLA NEHİRDE YÜZ ÜSTÜ KALDI 

Emişçi'yi kurtaranlardan İsa Toprak, nehre düştü mü atladı mı anlayamadıklarını belirterek, "Nehre düştü, 5 dakikadan daha fazla nehrin üzerinde yüz üstü kaldı, biz yüzmek için girdiğini sandık, daha sonra batmaya başlayınca bir arkadaşla girerek onu kurtardık" dedi.

Dolmuş şoförü Mehmet Özduran ise, nehrin kıyısına arkadaşıyla gezmeye geldiğini o anda boğulan birisini gördüğünü, yüzmeyi iyi bildiği için insanlık görevini yapmak için suya girip şahsı kurtardığını söyledi.