BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın kardeşinden Türklere mesaj

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan halktan destek beklediklerini söyleyerek süreçte Türklerin kırılmamasını istedi.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Ömerli Köyü dün Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayan binlerce kişiyi ağırladı... Kardeşi Mehmet Öcalan ise ezber bozdu: Süreç Türkleri de kırmamalı. Hükümet'in CHP'yi dışlaması yanlış. MİT, Öcalan'ı aldatmaz.

Akşam gazetesine konuşan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öcalan'ın doğduğu evin önünde fotoğraf da çektiren Öcalan, pazartesi günü ağabeyi ile görüşmek için İmralı'ya gideceğini de söyledi. İşte açıklamanın satırbaşları:

BASININ GÖREVİ BÜYÜK

Bu süreçe herkesin katkı vermesi gerekiyor. Özellikle basına büyük görevler düşüyor. Kan üzerinden gazetecilik de siyaset de olamaz. Birkaç kalem var, onların kaleminden kan akıyor. Öcalan için milyonlarca insan kendini onun için kurban yapacak. Senin ne hakkın var 'cani' demeye...

CHP DE KATKI VERMELİ

Hükümetin de pozisyonu zor. Hükümetin karşısında iki muhalefet var. Bunlar ulusalcı-milliyetçi kesim. CHP, zaten hiçbir zaman sosyal demokrat bir parti olamadı. Yazık, keşke olsaydı. CHP'nin durumu çok zor. Ama Hükümet de bu süreçte CHP'yi dışlıyor. Bence yanlış. Bu sürece en çok CHP'nin katkı vermesi lazım. Bu süreç ile ilgili CHP ile hükümet daha yumuşak ilişki kurmalı.

HÜKÜMET İYİ İLERLİYOR

Hükümet iyi gidiyor. Doğru çizgide ama yarın ne yapacağını bilmiyoruz. Tam değilse de eskiye göre çok olumlu.
YarIn ne olacağı da belli değil. Provakasyonlar olacak gibi görünüyor.

TÜRKLERİ KIRMAMALI

Öcalan'ın katkısı sonsuza kadar sürer. Ama bir taraftan 'Kürt sorunu yok' deyip, diğer taraftan çözüm için uğraşacaksan çok tehlikeli.

Hem Öcalan, hem de hükümet için tehlikeli... Süreç Türkleri de kırmadan demokratik şekilde ilerlemeli. Bu sorunlar dünyada nasıl çözüldüyse Türkiye'de de öyle çözülür.
Ama bu süreci seçim için başlattılarsa süreç çok tehlikeli noktalara gider.

YALNIZ ÖCALAN ÇÖZER

Öcalan samimidir. Öcalan bu sorunu çözemezse kimse çözemez. Çünkü Öcalan gücünü halktan alıyor. Halk Öcalan'ın arkasında... MİT son derece samimi. MİT'in Öcalan'ı aldatacağını sanmıyorum.

Ama Öcalan görüşmede de söyledi: Bunlar tek güç değildir. Yani bu sürece hepimizin katkı sunmamız lazım. Kan akıyor.

Çocuğunuzu o dağda, birbirlerini vuran çocukların yerine koysunlar.

KÜRTLER KUŞKULU

Örgüt Abdullah Öcalan'a güveniyor. Süreç Türklerin de kabul edeceği, demokratik şekilde noktalanırsa sorun çıkmaz. Ama Kürtler biraz kuşkulu... Ben halkla konuşuyorum, BDP ile PKK ile görüşmüyorum.

Ben köy çocuğuyum. Ağabeyimle gidip kendi demokratik hakkımı kullanarak görüşüyorum. Bana söylediklerini de kimseyle paylaşmıyorum.