BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.384,04
HABER /  DÜNYA

Şefkat Tepe'de büyük sürpriz

Ekranların en çok izlenen dizilerinden Şefkat Tepe, çözüm süreciyle birlikte senaryosunu değiştirme kararı aldı.

Abone ol

Öcalan ile görüşmelerin başlamasından sonra kanal yönetimi değişime karar vermiş. PKK'lılarla çatışmanın olmayacağı yeni bölümlerde daha çok süreci engellemek isteyen yabancı ajanlar işlenecek.

"İYİ" KÜRT "KÖTÜ" KÜRT MÜ?

Ayrımcı dil ve gizliden gizliye nefreti körüklediği iddiasıyla bazı çevrelerin eleştirdiği dizide, PKK'nın çirkin yüzü, ve Serdar komutan ve askerlerinin destansı mücadelesi anlatılıyor. Ancak abartılı şiddet sahneleri eleşiri konusu oluyor.

Radikal'den Pınar Öğünç, dizinin senaristi Ali Samim Noyan ile konuştu. Öğünç Noyan'ın anlattıklarını bugünkü yer verdi. 

kordon.jpg

Kimi çevreler eleştirse de 104. bölümü oynanan dizi reyting yarışında zirvelerden inmiyor.

SÜRECİ ENGELLEMEK İSTEYEN AJANLAR

(...)“Şefkat Tepe de değişiyor” diye başladı anlatmaya: “Elbette ki barış sürecini kaale alarak yazıyoruz. Eskisi gibi değil. Örneğin artık çatışma yok. Birtakım dış kaynaklı ajanların üzerine gidiyoruz, onlar bu süreci de engellemek isteyen ajanlar. Ki bunlar hep vardır. Ferdi düşmanlıklar var arada. Kahramanların kişisel meselelerine yöneliyoruz.”

Abdullah Öcalan’la görüşmelerin başlamasından sonra, dışarıdan bir uyarıyla değil kanalın yönetim kadrosuyla birlikte değişime karar vermişler. “Biz reel bir iş yapıyoruz. Reelde ne varsa onu takip edeceğiz” diyor Noyan. Öyle ki dizi 90’larda geçer gibiyken bile ‘reel’ olan, diziyi değiştirme gücüne sahip. 

DAĞDAN İNİŞ TEMALI YENİ BÖLÜMLER

Malum kalıpla, sürece zarar verir diye dizinin kaldırılması için Meclis’e verilen dilekçeden haberdar değil, erken final söylentilerini yalanlıyor. Hatta ‘dağdan iniş’ temalı yeni bölümler için notlar tutmaya başlamış bile. “Bizde hikâye bitmez” diyor. 

KÜRTLERDEN TEPKİ ALDILAR MI?

Peki, şimdiye kadar Kürtlerden hiç mi tepki almadı? “Hayır. Kürt tanıdıklarım da var, tepki görmedim. Bu hikâye tamamen Doğu Anadolu’da geçiyor. Zaten biri hariç tamamı Kürt kökenli askerlerdir. Biz Kürtlerin içindeki iyilerle kötülerin savaşını yapıyoruz aslında. Milliyetçi bir duygu yok önde. Kürt-Türk düşmanlığı üzerine kurulmuş değil” diyor.