BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Nükleer tehdit bir oyun değil!

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon Kuzey Kore'nin sert çıkışlarını eleştirdi ve nükleer tehditin bir oyun olmadığını söyledi.

Abone ol

Kuzey Kore’nin tehditlerini değerlendiren BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, “Nükleer tehdit bir oyun değil” dedi.

İspanya’nın başkenti Madrid’de, Başbakan Mariano Rajoy ile bir araya gelen BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Başbakanlık Konutu'ndaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

KUZEY KORE TEHDİTLERİ ENDİŞE VERİCİ 

Kuzey Kore’nin tehditlerinin endişe uyandırıcı olduğunu söyleyen Moon, Pyongyang yönetiminin Kore Yarımadası’ndaki gerginliği azaltması ve yarımadada barışın ve güvenliğin sağlanması için daha yapıcı davranması gerektiğini defalarca tekrarladığını ifade ederek, bütün taraflara, tansiyonun düşürülmesi için diyalog yapmaları çağrısında bulundu.

NÜKLEER TEHDİT BİR OYUN DEĞİL, ÇOK CİDDİ BİR ŞEY

“Nükleer tehdit bir oyun değil, çok ciddi bir şey” diyen Moon, Kuzey Kore’nin, söylemlerinde çok ileri gittiğini ve yanlış bir karar ile yapılacak bir hatanın çok ciddi sonuçlara sebep olabileceğini söyledi.
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da, Kuzey Kore’nin bütün nükleer programlarını kalıcı bir şekilde sonlandırması gerektiğini belirtti.
BM Genel Sekreteri ile görüşmesinde Suriye konusunu da ele aldıklarını dile getiren Rajoy, İspanya’nın, yaşanan krize siyasi bir çözüm bulunması için yapılan çalışmaları sürdüreceğini kaydetti.