BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Eğlenceli videoların kahramanı 'Şakkadanak Necmettin' ırkçı çıktı! Ahmet Hakan fena yaptı...

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında Prof. Dr. Özgür Demirtaş'la girdiği polemiğin ardından "Şakkadanak" olarak ünlenen Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, CHP'yi ve dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu'nu eleştireyim derken 'ırkçılık' yaptı. Ahmet Hakan, Batırel'i yerin dibine soktu...

Abone ol

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, ekonomi konusunda yaptığı çıkışından sonra şimdi de ırkçı paylaşımıyla tartışmaların odağında. Batırel, dünyada yazılarından en fazla alıntı yapılan ekonomist olarak bilinen Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nu Ermeniliği üzerinden FETÖ'ye bağladı. Batırel'in skandal yorumuna Ahmet Hakan, 'Tadını kaçırdın Necmettin Bey' başlıkla yazısında yerin dibine soktu. Şakkadanak Necmettin Batırel, paylaşımını silip hem Daron Acemoğlu'ndan hem de Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

'Şakkadanak' olarak ünlendi!

CNN Türk'te ekonomist Özgür Demirtaş ile katıldığı programda "Merkez Bankası'nın yerinde olsam dolar rezervinden 10 milyar doları şakkadanak satarım" ifadesiyle uzun süre gündem olan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanları arasında yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nu hedef almıştı.

Özgür Demirtaş küplere bindi

Sosyal medyada "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir" diye ırkçı paylaşımda bulunan Batırel'e, Prof. Dr. Özgür Özgür Demirtaş, "Necmettin Bey yaşınıza saygımdan ve sizinle çıktığım TV yayınından ötürü şahsınıza yapılan saldırılardan rahatsız olduğumdan için ses çıkarmayayım diyorum ama yeter. Prof Dr. Daron Acemoğlu TC vatandaşıdır. Daron'un ayakkabısının bağcığı olamazsınız. Feci sinirlendim" diye tepki gösterdi. 

Daron'un ayakkabı bağcığı olamam çünkü efendisiyim!

Bunun üzerine Batırel, bir ırkçı paylaşım daha yaparak, "Ben Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırladı, dedim. Acemoğlu'na hakaret etmedim Ama kestane Finans Profesörü Özgür lafı poposundan anladı, eleştirdiğimi zannedip hakaret etti. Daronun ayakkabı bağı olamam tabii çünkü onun efendisiyim" demişti.

Hürrişe yazarı Ahmet Hakan, bugün Necmettin Batırel'in ırkçılık yaptığını belirtip yerine dibine soktu. İşte o yazı...

FETÖ’nün övdüğü Ermeni Daron Acemoğlu...

CHP’ye danışmanlık yapacağı duyurulan Daron Acemoğlu’nu eleştireceğim diye şöyle bir paylaşım yapmış Necmettin Batırel:
“Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü Ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış, kan çekmiştir.”

Ne kadar ayıp, ne kadar çirkin...

Ne kadar ayıp. Ne kadar ırkçı. Ne kadar ötekileştirici. Ne kadar çirkin.

Yıllar önce Özgür Demirtaş ile çıktığı Tarafsız Bölge’deki sözleri nedeniyle çok uzun bir süredir eğlenceli videoların kahramanı haline gelen Necmettin Batırel’i hep tebessümle anıyordum.

Ama bundan sonra kaşlarımı çatarak anımsayacağım kendisini.

Ne demek kan çekmiştir?

Yahu bu ülkede geçen sene Ermeni bir kaymakam atandı bir ilçeye. Batırel’in kafasıyla yapılmadı o devrim. Bambaşka bir kafayla yapıldı.
Markar Esayan diye AK Partili Ermeni bir milletvekili vardı. Genç yaşta hayatını kaybetti. Hâlâ AK Parti tarafından çok büyük bir özlemle ve saygıyla anılıyor.
Markar Esayan’ı özlemle anan AK Parti ve Necmettin Bey’in bu çirkin yaklaşımı... Asla uzlaşmaz.
Uzlaşmamalı.

Paylaşımı silip özür diledi

Necmettin Batırel, Ahmet Hakan'ın yazısı sonrası söz konusu tweetini sildi ve şu mesajını yayımladı: "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir şeklinde attığım tweet yanlış yoruma yol açmıştır. Acemoğlu ve CHP liderinden özür diliyorum."