BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  GÜNCEL

Ebubekir Sofuoğlu'nun 'çok kan dökülecek sözlerine Ak Parti'den sert tepki

İSTANBUL Sözleşmesi ile ilgili "Çok kan dökülecek" ifadesini kullanan, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na AK Parti kurucularından Ayşe Böhürler tepki gösterdi.

Abone ol

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “kan dökülecek” mesajıyla tepki çekti.

Milat Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sofuoğlu şunları söyledi: *“4 ve 45. maddede ‘çocuk aile tarafından baskı görüyorsa ailesinin elinden alınır’ diye bir ifade var. Cinsel yönelim kendiliğinden oluşmuyor, medyayla; iletişim araçlarıyla, televizyon dizileriyle, reklamlarla, sosyal medyayla çocukları teşvik edip özendiriyorlar. Mesela çocuk henüz 12-13 yaşındayken ’Ben cinsiyet değiştirme ameliyatı olacağım’ dediğinde aile buna karşı çıkarsa 4 ve 45. maddeye göre devlet çocuğu ailenin elinden alıp cinsiyet değiştirme ameliyatını da SGK’ya ücretsiz yaptırabilir”.

'Bu metin çok kan dökecek'

Olay yaratan ise Ebubekir Sofuoğlu'nun demecinden çok, o demeci sosyal medya hesabından sunarken kullandığı sözler oldu. Sofuoğlu aynen şunları yazdı:

Ak Parti kurucusu Ayşe Böhürler'den tepki 

Ebubekir Sofuoğlu’nun sözlerine AK Parti Kurucusu Ayşe Böhürler’den tepki geldi.

Ayşe Böhürler “Hocam ne demek bu! Siz üniversitede sosyoloji hocasınız... Bunlar nasıl ifadeler, siz akademisyen olarak bilgiye, fikir ayrılığına böyle mi bakıyorsunuz? Makul olanı, konuşarak bir yere gelmeyi teşvik etmek yerine neden böyle yazıyorsunuz” diye karşılık verdi.

İşte o mesaj:

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ekipler harekete geçti! Pınar Gültekin cinayetini Ceren'in ifadeleri aydınlatacak
Foto Galeri Ekipler harekete geçti! Pınar Gültekin cinayetini Ceren'in ifadeleri aydınlatacak Galeriye Gözat