BIST 8.886
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,28
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli'den "İstanbul seçimi" çıkışı: Göz yummayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, istanbul seçimlerine ilişkin, "Sandık yolsuzluklarına göz yummayız" diye konuştu.

Abone ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP Kızılcahamam Kampında "Partimiz 3 Mart'ta büyük başarıya imza attı. Partimizin oy oranı yüzde 18,81'dir" açıklaması yaptı.

"İstanbul'da seçim tekrarı çözüm olabilir" diyen Bahçeli, "Bu seçim göstermiştir ki yerel yönetimlerde yeni bir yasal reform büyük ihtiyaçtır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Sandık yolsuzluklarına göz yummayız"

Demokrasi kültürümüzün yozlaştırılmasına suskun kalmamız, delilli, ispatlı sandık yolsuzluklarına göz yummamız kesinlikle düşünülemez. 31 Mart seçimleri genel anlamda huzurluydu. Sandık yolsuzluklarına göz yummayız. 

"Partimizin oy oranı yüzde 18,81'dir"

Partimiz 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarıya imza atmıştır. 31 Mart'ta Türk milleti bekasına sonuna kadar sahip çıktı. 31 Mart seçimlerinin kazananı, açık ara farkla Cumhur İttifakı'dır. 3658 belediye meclis üyesi MHP'den seçildi. MHP'nin oy oranını yüzde 7,4 olarak göstermek haksızlık: partimizin oy oranı yüzde 18,81'dir.

"Tehlikeli bir oyun oynandı"

3 büyükşehirde çok tehlikeli bir oyun oynandı. Milletin iradesinin üstünde irade tanımıyoruz. Yerel yönetimlerde reform büyük ihtiyaçtır. İstanbul'daki seçimlere şaibe karıştığını akıl ve vicdan sahibi kimse inkar edemeyecektir. İstanbul'da seçim tekrarı çözüm olarak düşünülebilir. 

Seçim tekrarı

MHP, YSK'nın alacağı her karar bağlıdır. İstanbul'da seçim tekrarı çözüm olabilir. Çalınmış zafer fayda getirmez. CHP'nin özellikle 11 büyükşehirde sonuç aldığı görülüyor. Bu aslında nevi şahsına münhasır Pirus zaferidir. Kazanınca kayıp, böyle bir şey.

"PKK'dan destek" iddiası

İstanbul, Ankara, Adana,i Bursa, Mersin, Antalya'da HDP, PKK kan desteği yapmıştır.

"Kazanmak için 1 oy yeter sözü"

Binali Yıldırım'ın çalınmış 16 bin oyunun peşine düşmeyelim mi? Bunun düzeltilmesini istemeyelim mi. Kazanmak için 1 oy yeter sözüm Allah korkusu için geçerlidir. CHP'nin zeka özürlüsü sözcüleri...

YSK kararı 

YSK’nın alacağı her türlü karar bağlıdır. Sandık hileleri Türkiye’yi kaosa sürükleyecekse çare yine demokrasi içinde aranmalıdır. Seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur. Hak edilmemiş bir zafer kimseye yarar getirmeyecektir.