BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den CHP'ye Karabağ tepkisi Ermenistan'ı aklayan kim varsa derhal iltica etmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dağlık Karabağ konusunda tartışılan açıklamalar yapan CHP'li yöneticilere tepki gösterdi. Bahçeli, "Ermenistantan'ı aklayan kim varsa derhal iltica etmeli hatta ihanet mevzisinde yerini almalı." dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı. Dağlık Karabağ'a ilişkin Ermenistan ve Fransa'nın görüşlerine yakın durmakla suçladığı bazı CHP'li isimlere tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu çevresindekilere ayar vermeli

"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'Suriye’den intikal eden 300 cihatçının çatışma bölgesine getirildiğini' söylemesinin hayal mahsulü, şizofrenik bir yalan olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Macron, Türkiye’nin siyasi açıklamalarını not alıyormuş, varsın kanlı kalemiyle not alsın dursun. Dileğim sorulacak hesabımızı yazmayı da asla unutmasın. Üstelik NATO’yu göreve davet ederek Türkiye’den izahat etmesi küstah bir taleptir. Kurdun boynu kalınsa, kendi işini kendi yaptığından dolayıdır. Türk milletinin hiç kimseye ihtiyacı yoktur.

Hadi Fransa’nın melun açıklamasını normal karşıladık diyelim, peki bu CHP’ye ne oluyor? Hangi çıkar odakları bu CHP’yi kontrol ediyor? Kimler bu CHP’nin tarlasını sürüyor? Türkiye’nin Azerbaycan’a silah yardımı yaptığını, milis ya da cihatçı grupları bölgeye aktardığını kaygılı bir üslupla söyleyen CHP’nin Dış Politika Başdanışmanı ve eski Bakü Büyükelçisi’ne ne diyelim? Bu sefil sefirin sözlerini neye yoralım, nasıl yorumlayalım?

Macron ne diyorsa bunlar servis ediyor. Ermenistan hangi iftiraları atıyorsa bunlar aynısıyla dile getiriyor. CHP yönetimine sesleniyorum; bir kez olsun kalbiniz milletle çarpsın, bir kez olsun siyasetiniz soydaşlarımızın sesine ses olsun. Bu partide genel başkan adayı olmuş bir şahıs da çıkmış, 'savaşa hayır' demiş. Bu CHP’liler dikiş tutmayan yama gibi, birisi sussa, diğeri açık veriyor; birisi dursa diğeri mayına basıyor. Ermenistan’ı aklayan ve arkalayan kim varsa, tavsiyem derhal Erivan’a iltica etmesi, hatta silahlanıp kandaşlarıyla birlikte ihanet mevziisinde yerini almasıdır. CHP Genel Başkanı ya çevresindekilere ayar vermeli, hatta kulaklarını çekmeli, ya da tarafını belli ederek Paşinyan’ı kucaklamak maksadıyla kollarını açıp yeni bir yürüyüşe başlamalıdır."

Tek çözüm Ermenistan'ın çekilmesi

Güney Kafkasya’da çözümün tek yolunun Ermenistan’ın işgal ettiği Türk topraklarından bahanesiz çekilmesi olduğunu belirten Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

Diplomasi tuzaktır

"Bize göre Azerbaycan-Ermenistan çatışmasının ateşkes, diyalog, müzakere, diplomasi gibi kandırmacalar yoluyla çözüm teklifleri şu aşamada tuzaktır, tertiptir, yenilgiye onaydır. Mütecaviz düşmanın beli kırılmadan, askeri başarı siyaseten tasdik edilmeden kurulacak her masa tavizdir. Ermenistan’ın silahlı çeteleri ya Dağlık Karabağ’dan çekilecekler ya da ezileceklerdir."

Nahçıvan Azerbaycan'a katılmalı

Bahçeli ayrıca "Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Azerbaycan Cumhuriyeti'ne katılması şarttır, tarihi zorunluluktur, çok acil bir ihtiyaçtır." ifadelerine yer verdi.

TTB kapatılsın

Bahçeli, "Sağlık Bakanlığı'nın verileri üzerinden şüphe oluşturmaya çalışanlar müfteri korosu, yalan makinesidir. Bizim derdimiz TTB'ye yuvalanmış bir avuç Türkiye düşmanlarıdır. Bu nedenle TTB kapatılsın diyorum" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Azerbaycan bayrağını alan Beyazıt'a koştu! İstanbul'dan destek sloganları
Foto Galeri Azerbaycan bayrağını alan Beyazıt'a koştu! İstanbul'dan destek sloganları Galeriye Gözat