BIST 10.321
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.454,63
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli FETÖ'nün siyasi ayağına işaret etti: Kafada soru işaretleri var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "FETÖ'nün siyasi uzantıları konusunda henüz mesafe alınmaması da ister istemez kafalarda soru işaretlerine neden olmaktadır." açıklaması yaptı.

Abone ol

FETÖ'nün medya davasında Mehmet Altan'ın beraatine Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine karar verilmesine ilişkinde dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Hukuki süreçlerin tavsaması hatta savsaklanması..."

Devlet Bahçeli, "FETÖ'yle irtibat ve iltisakı bilinmesine rağmen, arkası olan, destekçileri bulunan, bürokratik ve siyasi imtiyazlarla zırha büründürülen kişilerle ilgili hukuki süreçlerin tavsaması, hatta savsaklanması ciddi bir sorun olarak karşımızdadır." diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bazı FETÖ davalarıyla ilgili kamuoyuna açıklanan kararlar milli vicdanı oldukça rahatsız etmektedir.

Ne olmuştu?

Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada karar duruşması görüldü. Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen duruşmada karar açıklandı.

Ahmet Altan "örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verildi.Nazlı Ilıcak'a "örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliyesine karar verildi. Delil elde edilemediğinden dolayı Mehmet Altan'ın beraatine hükmedildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Nazlı Ilıcak cezaevinde adeta çökmüş! Son görüntüleri şoke etti
Foto Galeri Nazlı Ilıcak cezaevinde adeta çökmüş! Son görüntüleri şoke etti Galeriye Gözat