BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de açıkladı: Yeni yaş çay alım fiyatı belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Millet olarak büyük atılımların eşiğindeyiz. 14 Mayıs Türkiye Yüzyılı'nın başlangıç noktası olacaktır" derken yeni yaş çay alım fiyatını da memleketi Rize'de açıkladı. İşte detaylar...

Abone ol

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitinglerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda memleketi Rize'ye gelen Erdoğan düzenlediği mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"Bugüne kadar Rize'mde böyle bir kalabalık görmemiştim"

"Biz Rize'yi çok seviyoruz, sizleri çok seviyoruz. 14 Mayıs'ta Rize inşallah tüm Türkiye'ye örnek olacak. Kıymetli hanımefendiler, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlerin aracılığıyla Rize'mizin tüm ilçelerindeki, köylerindeki kardeşlerimi selamlıyorum. Bugüne kadar Rize'mde böyle bir kalabalık görmemiştim. Kardeşlerim, kapı kapı dolaşmaya var mısınız? 14 Mayıs'ta bir müjdeyi Rize'den alacağız. Karadeniz'in coşkulu insanlarını selamlıyorum. Tabiatı ile, denizi ile şu güzelliği görüp de aşık olmamak mümkün mü? Ben sizlere aşığım, sizleri seviyorum. Sevmemek mümkün mü? Sizler gibi hemşehrilere sahip olup da gururlanmamak mümkün mü? Rize'nin siz değerli insanlarını saygı ile selamlıyorum.  21 yılda 15 seçim zaferine imza attık. Türkiye'yi tarihinin en büyük başarılarıyla beraber tanıştırdık. Milletimizin iradesine vurulan prangaları beraber parçaladık. Ülkemizi güvenli sahillere beraber çıkardık. Terör örgütlerinin kalleş saldırılarını beraber püskürttük. İhanet şebekeleri karşısında ülkemizi beraber savunduk. Nice yatırımı 21 yılda beraber kazandırdık.  Rize ile birlikte ülkemizin 81 vilayetini eserlerimizle nakış nakış işledik."

"Öyle bir haykırın ki Pensilyanya'daki hainlerin kabusu olsun"

"14 Mayıs inşallah Türkiye Yüzyılının başlangıç noktası olacaktır. Öyleyse buradan soruyorum. Öyle bir haykırın ki Pensilvanya'daki hainlerin kabusu olsun. Kandil'deki terör baronlarının dizlerinin bağı çözülsün. 14 Mayıs'ta 'Durmak Yok Yola Devam' diyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için 'Hemen Şimdi' diyor muyuz? Rize'de bir destan daha yazıyor muyuz? Kurban olayım size. Karadeniz'imizin incisi Rize'mize ancak bu yakışır. Kardeşlerim siz bize güvendiniz, itimat ettiniz, inandınız. Bizde size layık olabilmek için canla başla mücadele ettik. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz."

"Seçim yaklaştıkça birileri vaat bohçalarını yeniden açtı"

"Milletimize asla yapmayacağımız şeylerin sözünü vermedik. Bu ülke geçmişte iki anahtar vaat edip sonra sırtındaki ceketten de eden siyasetçiler gördü. Bu ülke işportacı siyasetçilerden çok çekti. Bu ülke siyasi ikballeri için her sözü söyleyen, her kılığa giren, fırıldak tiplerden çok çekti. Biz 2002'de göreve geldiğimizde Türk demokrasisine yakışmayan bu tiplerin hepsini tedavülden kaldırmıştık. Ancak seçim yaklaştıkça birileri vaat bohçalarını yeniden açtı. Bakıyorsunuz önüne gelen Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı dağıtıyorlar. Sabah erken kalkanın cumhurbaşkanlığı yardımcılığı kaptığı mezat pazarına başladılar. Önce 5, bir ara 9, sonra da 11'e çıktılar. Artık kendileri bile saymayı bıraktılar. Bu gidişle 14 Mayıs'a kadar 25 cumhurbaşkanlığı yardımcılığına ulaşacaklar. Birinin ak dediğine, biri kara diyor. Birinin yapacağız diyeceğine, diğeri olmaz diyor. Bay Bay Kemal çıktı Londra'daki tefecilerden güya 300 milyar dolar ayarladım dedi. Masadaki diğer ortağı böyle bir paranın olmadığını ve uzunca bir süre gelmeyeceğini açıkladı. Millete traktör sözü vermişlerdi, dağıttılar mı? Hayır. Sonra da utanmadan çıktılar 'Biz onları ilgi çekmek için verdik' dediler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de açıkladı: Yeni yaş çay alım fiyatı belli oldu!

Rizeli hemşehrilerim adı yalancı çobana çıkmış birine ve saz arkadaşlarına pirim vermez. Bizim Rize ve çay üreticilerimiz içi yaptıklarımız ortada. Rızkını çaydan kazanan üreticilerimizi hep destekledik. Yaş çay alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl destek ödemesi ile birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl için yine destek ödemesi ile birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz.

Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum. Tabi biz Rize'de sadece çay üretimini desteklemekle kalmadık. Bunun yanında turizmi de destekleyerek Rizeli kardeşlerimizin gelir kaynaklarını çeşitlendirdik. Şimdi çıkmış Giresun ile ilgili fındık fiyatına 4 dolar zam vereceğiz diyor. Bugüne kadar neredeydin? Hep yalan, şimdi gidiyorum Trabzon'a orada da her şeyi anlatacağız. Rize'nin sadece bir mevsim değil dört mevsim 365 gün boyunca kazanması düzenli akarının olması için gayret gösterdik. İşçi kardeşlerime sesleniyorum, kendi aralarındaki sorunları çözemeyenler sizlerin sıkıntılarına çözüm bulabilir mi? Terör örgütleri ile yol yürümekten çekinmeyen masadan Rizeli hemşehrilerime hayır gelir mi? Şimdiye kadar verdikleri hiçbir sözü tutmayanların vaatlerine güvenilir mi? Bu milletin ne sıkıntısı, problemi varsa bunun çözüm adresi biziz. Çay işçilerimizin 4 aylık çalışma süresini 6 aya biz çıkardık. İşçilerimizin çalışmadıkları dönemdeki sağlık sigortası sorununu biz çözdük. Arkadaşlarıma gereken çalışmayı yapmaları için talimatı verdim. Yeterki biz aramıza kimseyi sokmayalım. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Gerisi Allah'ın izniyle gelecek, ülkemizin imkanları genişledikçe gereken neyse o yapılacaktır.

Bay bay Kemal ve ortaklarına şu soruları sormanızı istiyorum; Yalanı boyamayla doğru mu edeceksun, akıp giden yılana kardeş mi diyeceksun evet aklına gelirde buraya düşerse bay bay Kemal'e bunları muhakkak sorun. PKK elebaşılarının niçin kendisini desteklediğini sorun. Kandil'deki PKK elebaşıları teröristler ne diyorlar? Biz ne AK Parti'yi ne MHP'yi desteklemeyiz, biz 6'lı masayı destekleyeceğiz. Şimdi bu teröristlerden bu Kandil'deki terör örgütünün başlarından bu millete, bu memlekete fayda gelir mi? Öyleyse biz bunlara asla prim vermeyeceğiz. Bölücü örgütün siyasi uzantılarının neden aday çıkarmadıklarını, niçin kendisine destek verdiklerini sorun. Meclis'teki bir saatlik görüşmede bunlara ne vaat ettiğini, kapalı kapılar ardında nelerin sözünü verdiğini sorun.

''Bunlar LGBT'ci''

"Bay bay Kemal ve ortaklarına şu soruları sormanızı istiyorum. Yalanı boyamayla doğru mu edeceksin? Akıp giden yılana kardeş mi diyeceksin? Şayet aklına gelir de yolu buraya düşerse bay bay Kemal'e bunları sorun. PKK elebaşılarının niçin kendisini desteklediğini sorun. Kandil'deki teröristler 'Biz ne AK Parti'yi ne MHP'yi desteklemeyiz. Biz 6'lı masayı destekleyeceğiz.' diyorlar. Bu teröristlerden bu millete bu memlekete fayda gelir mi? Aile bizde kutsaldır. LGBT gibi sapkın yapıların niçin kendisine oy dilendiğini sorun. Bay bay Kemal LGBT'ci olduğunu biliyoruz İYİ Parti onu da biliyoruz. HDP bunlar hepsi LGBT'ci. Ama AK Parti'nin MHP'nin asla böyle bir sorunu yok. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sorunu yok. Ailemizi yaralamalarına asla müsaade etmeyeceğiz. 75 yaşından sonra niçin kendi mezhep köken bu meseleyi gündeme getirdi?''

"TOGG, TCG Anadolu'ya maket dediler"

Şimdi geliyorum başka yere, ülkemizin savunma sanayii projelerinden niçin rahatsızlık duyuyorlar. Ortada böyle bir tartışma yokken 75 yaşından sonra neden kendi mezhep, köken bu meseleyi gündeme getirdi. Bir de daha önce verdiği sözleri neden tutmadığını, kazandığı belediyelerde neden insanımızın ekmeği aşı ile oynadığını sorun. Bay bay Kemal hani kimseyi çıkarmayacaktın belediyelerden. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de çıkadılar hala çıkarmaya devam ediyorlar. Ama biz doğru bildiğimiz yolda kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyoruz.

Siz de görüyorsunuz meydanlarda neyi söz verdiysek, milletimize neyi taahhüt ediyorsak göreve geldiğimizde tek tek hayata geçiriyoruz. Bu anlayışla Rize'de de so 21 yılda 64 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Kolay değil, eğitimde 2 bin 11 adet yeni derslik inşa ettik. Memleketimize üniversitemizi kazandırdık. Gençlik ve sporda 5 bin 962 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 110 adet spor tesisi yaptık. Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi hemşehrilerime toplam 1,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta, 911 yataklı hamdolsun 11 hastane dahil 29 sağlık tesisini inşa ettik. Yatak sayısı 800 olan Rize Şehir Hastanemiz ve 100 yataklı Güneysu Devlet Hastanemiz ile birlikte 15 tesisimiz ile ilgili süreçler devam ediyor. Çevre ve şehircilikte, TOKİ eliyle Rize'de 5 bin 189 konut projesini hayata geçirdik. Şimdi bugün burada karşımda aldığım resmi rakam Rize 80 bin kişiyle burada. Bu tabi bir şeyi gösteriyor, ne diyor Rize, biz gümbür gümbür sandığa gidiyoruz.

Şimdi Rize'de İlk Evim ile 1100 konut yapıyor, İlk Arsam ile 300 alt yapısı hazır arsa veriyoruz. Şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 1451 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Rize'nin adeta sembolü haline gelen Ayder Yaylası'nın yolunu ve alt yapısını yeniledik. Burada 2 bin araçlık kapalı otopark ile birlikte bir termal tesisin, konaklama birimlerinin, Gelintülü Şelalesi Seyir Terası'nın yapımı sürüyor. Ulaştırmada, göreve geldiğimizde 20 kilometreydi bölünmüş yol uzunluğu biz bunu 190 kilometreye çıkardık. İkizdere-İspir yolundaki Ovit Tüneli'ni İyidere-İkizdere yolu ile Hurmalık Tünellerini, Salara Tünellerini tamamlayıp hizmete soktuk. Dünyaya örnek olan yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı'mızı denizin üzerinde yapıp hizmete aldık mı? Havalimanımızın yolcu sayısı geçtiğimiz yıl 524 bini geçti. İyidere Lojistik Limanı'mızı inşallah 2025 yılında tamamlıyouz. Pazar, Çayeli ve Fındıklı'ya balıkçı barınakları yaptık. Tarım ve ormanda, Rize'ye 3 içme suyu tesisi, 74 taşkın koruma tesisi ve 17 hidroelektrik santral tesisi inşa ettik. Taşkın koruma tesisleri ile şehir merkezimiz ile birlikte 151 yerleşim yeri ile 17 bin dekar alan araziyi korumaya aldık. Şimdi Rize'ye toplam 8 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik.

Sanayide şehrimize bir organize sanayi bölgesi ile teknokent kazandırdık. Enerjide, Güneysu'ya, Ardeşen'e, Çayeli'ne, Fındıklı'ya, Pazar'a, Kalkandere'ye, Derepazarı'na, İyidere'ye, Kendirli'ye, Salara'ya doğal gaz arzını sağladık. Önümüzdeki dönemde İkizdere ve Muadiye'ye de doğal gaz getiriyoruz. Rize hak ettiği yere ulaşana kadar inşallah durmayacağız.

Kusursuz olmak hatadan münezzeh olmak sadece Allah'a mahsustur. İnsanoğlu beşerdir. Elbette eksiği, noksanı, kusuru olur. Bizim de eksiklerimiz olabilir. 21 yılda yapmak isteyip de engellerden dolayı yapamadıklarımız olabilir. Ama samimiyetimizden, gayretimizden, Türkiye için verdiğimiz mücadeleden şüpheniz var mı? Rize şahittir 85 milyonun hepsi şahittir. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserleri görüyorsunuz. Türkiye Yüzyılı için çok daha büyük hedefler belirledik. Ne dediler? Bunlar maket... Neye dediler bunu? Togg'a dediler. Neye dediler bunu? TCG Anadolu'ya dediler.

Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor

Bir aile ve gençlik bankası kuruyoruz. Doğal gaz ve petrolden elde ettiğimiz gelirle, ailelere ve gençlere kredi vereceğiz. Örneğin ev hanımlarımızın primlerinin 3te birini buradan ödemek suretiyle emekli edeceğiz.

Kendi işini kurmak isteyen gençlerimiz bir kısmı hibe bir kısmı krediyi yanlarında bulacaklar. Bay Bay Kemal gibi bu milleti Londra'daki tefecilere el açar hale getirmeyeceğiz.