BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,76
ALTIN 2.395,71
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 700 bin kamu işçisine yüzde 45 zam! En düşüğü 15 bin TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren zam oranlarını açıkladı. Erdoğan yaptığı son dakika açıklamada "Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor. " dedi

Abone ol

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren zam oranları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor. 

Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz" dedi.Erdoğan şöyle devam etti:

Asgari ücret ve emekli maaş zammı

"Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuzda enflasyon farkı ve refah payına dayanan hazırlıklarımız var. Memurlarımız müsterih olsunlar, onların hakkını teslim etmek boynumuzun borcudur. Ülkemizin tüm eksiklerini biz giderdiysek milletin tüm ihtiyaçlarını karşıladıysak bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, şu ana kadar da ezdirmedik."

İşçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in ortak talebi, “aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, bunun yapılmasının ardından bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi” olarak öne çıkmıştı. Taban ücret artışı ve refah payının eklenmesinden sonra ise birinci 6 ay için yüzde 45, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için yüzde 5'er zam ve enflasyon farkı istenmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Memur, emekli, asgari ücretli binlerce kişinin gözü kamu işçisinin zammında! Kim ne kadar maaş alacak?
Foto Galeri Memur, emekli, asgari ücretli binlerce kişinin gözü kamu işçisinin zammında! Kim ne kadar maaş alacak? Galeriye Gözat