BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyleyen Muharrem İnce'den CHP ve HDP seçmenine çağrı

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İstanbul il binasının açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyleyen İnce, "Cumhurbaşkanlığı seçimi iki turlu, 50+1 almak lazım. Yani çatı aday doğru değildir" dedi.

Abone ol

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Şişli'de partisinin İstanbul il binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan İnce, "Cumhuriyet Halk Partililere sesleniyorum, 'Bu parti şirazesinden çıktı, bu artık Atatürk'ün partisi değil' diyorsan, memnuniyetsizsen, gidişatı iyi görmüyorsan işte tam olarak senin yerin Memleket Partisi. Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) ayrılıp İYİ Partiye gitmiş çok kardeşim var biliyorum, onları da Memleket Partisine davet ediyorum. HDP'ye oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum, 'Bunların Türkiye partisi olmak gibi bir amaçları yok. Bunlar terörle aralarına mesafe koyamıyor. PKK terör örgütüdür diyemiyor. Buna rağmen bunlar büyüyemez. Artık HDP'ye oy vermekten vazgeçtim' diyorsan seni de bekliyorum Memleket Partisine" dedi.

Erken seçime hazır olduklarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını söyleyen İnce, "Vallahi erken seçime biz hazırız, varız. Siz sadece seçime katılmayı kolaylaştırın. Cumhurbaşkanlığı seçimi iki turlu, 50+1 almak lazım. O zaman çatı adayı doğru değildir. Ha diyorsanız: 'Muharrem İnce sen de aday olacak mısın?' Evet tabi olacağım" diye konuştu.