BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,66
HABER /  POLİTİKA

Cindoruka rakip aranıyor!

DP'de kazan kaynıyor. Parti içindeki ANAP kökenliler Hüsamettin Cindoruk'un yerine aday arıyor...

Abone ol

Demokrat Parti içindeki Anavatan kökenliler mevcut genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'la bir yere varılamayacağına inanıyor. ANAP'lıların kongre için bazı isimlerle temasa geçtiği belirtiliyor.

Demokrat Parti'de (DP) Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, anavatan kökenlilerin eni genel başkan arayışına girmeleri üzerine olağanüstü kongre kararı aldı.

DP, Genel İdare Kurulu (GİK) dün olağanüstü gündemle Kızılcahamam'da toplandı. Toplantıda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaklaşık 3 ay önce partiye gönderdiği ve iki parti arasında yapılan birleşme protokolünün geçersiz olduğu belirtilen yazı değerlendirildi.

Habertürk'ten İnan Gedik'in haberine göre GİK toplantısında Genel Başkan Cindoruk, parti tüzüğünün bir an önce yenilenmesi için olağanüstü kongre çağrısında bulundu. Ancak, Anatvatan kökenli üyeler, 12 Haziran olarak önerilen kongre tarihinin erken olduğunu kendilerinin buna hazır olmadıklarını belirterek karşı çıktılar ve Kasım ayındaki olağan kongrenin beklenmesini istediler.

KONGRE 12 HAZİRAN'DA

Cindoruk, olası bir erken seçime mevcut yapıyla girmenin hukuki olarak birçok sorun yaratacağını ve partinin de iç sorunlarını çözerek bir an evvel seçim hazırlıklarına başlaması gerektiğini belirterek ısrarcı oldu. Yapılan oylama sonucu 12 Haziran'da kongre yapılması ve 100 olan GİK üyesi sayısının da 50'ye düşürülmesi kararlaştırıldı.

Kararla birlikte Anavatan kökenliler Cindoruk'un karşısına aday arayışına hız verdiler. Kulislerde, bu yönde CHP Milletvekili İlhan Kesici ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e başkanlık teklif edildiği konuşuluyor.