BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Urmu Dut suyuna büyük ilgi

Yazın gelmesiyle birlikte her derde deva olduğu ileri sürülen urmu dut suyuna ilginin arttığı belirtildi.

Abone ol

Gaziantep'te urmu dut suyu satıcısı Özer Özdemir, urmu dut suyu satıcılığını 17 yıldır yaptığını belirterek, "Urmu dut suyu her derde devadır. Astım hastalığına, şeker hastalığına, karaciğer, akciğer, böbrek ve tansiyon hastalıklarına iyi geliyor. Yazın satılan urmu dut suyunun pekmezi ve reçeli de yapılıyor. Gençler, çocuklar ve rahatsızlığı olsun olmasın bütün herke günde bir bardak urmu dut suyu içmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Havaların iyice ısınmasıyla dut suyu satışlarında artış yaşandığını ifade eden Özdemir, "Yaz sezonun başlamasıyla dut suyuna olan ilgi arttı.

Bunları Kahramanmaraş'tan getiriyoruz. Müşterilerimize ısrarla söylüyoruz, dut suyunu her yerde içmesinler belirli yerlerde içsinler. Faydaları çoktur ama bademcik ve öksürüğe iyi geliyor. Özellikle ağız yarasına çok iyi gelmektedir" diye konuştu.

Satışların 6. aydan sonra yaygınlaştığını, bardağını 50 kuruşa sattıklarını belirten Özdemir, "Müşterilerimizin taleplerine göre şişelerde de satıyoruz. 1,5 litrelik olanları 5 TL, 5 Litrelik olanları ise 15 TL'ye satıyoruz. Allaha şükür havların sıcak olmasıyla satışlarımızda artış var" ifadelerini kullandı.