BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa ın prim şampiyonu TOFAŞ

Bursa'da SGK haftası dolayısıyla en düzenli ve en yüksek sigorta primi ödeyen işletmelere törenle ödüllleri verildi.

Abone ol

Kervan Saray Otel'deki törende konuşan Vali Şahabettin Harput, ''Dünyada hiç bir ülkede Türkiye'de olduğu kadar sigorta hizmeti verilmiyor, özellikle sağlık hizmeti. Verilen hizmetlerin artması için kurumun gücünün artması şart. Güçlenmek için de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ilişkisi olan herkes daha hassas davranmalı'' dedi.


Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ali Gencer ise, 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle vatandaşa daha iyi hizmet verme imkanının arttığına dikkat çekerek, ''Kayıt dışı istihdamla mücadele ediyoruz. Ama yalnızca bizim mücadelemizle bu meselenin önüne geçemeyiz. Diğer kurumlarımız ve halkımız da bize destek olmalı. Vatandaşlarımız sigortasız işçi çalıştıran iş yerlerini 'Alo 170'i arayarak bize bildirsinler. Tespit ettiğimiz iş yerlerine ceza kesip bu meseleyi hep birlikte halledelim" şeklinde konuştu.

Bursa'da en yüksek prim ödeyen iş yeri 65 milyon 619 bin 697 lirayla TOFAŞ oldu. TOFAŞ'ı 61 milyon 693 bin 466 sigorta primiyle OYAK Renault takip etti. Üçüncü şirket ise 25 milyon 573 bin 180 lirayla Bosch oldu.
Ayrıca okullar arasında ''Sigortalı çalışmanın önemi'' konusunda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerde SGK İl Müdürlüğü tarafından plaket verildi. Resim yarışmasında Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ezgi Güven birinci olurken, kompozisyon yarışmasında Kestel Toplu Konutlar İlköğretim Okulu öğrencilerinden Serenay Türkmen birinci oldu.