BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

1.5 saat kamyonun altında can çekişti

Konya'da devrilen tüp yüklü kamyonun altında kalan ve sıkıştığı yerden feryat eden yaralı şoför, 1.5 saat süren çalışma sonunda kurtarıldı.

Abone ol

Kaza, saat 07.30'da merkez Selçuklu ilçesi Tömek Mahallesi Zazadın Hanı Caddesi üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray'dan yüklediği boş tüpleri dolum tesisine götüren Cuma Çetinkaya (36) idaresindeki 63 HL 925 plakalı kamyon, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Yoldan çıkarak şarampole yuvarlanan tüp yüklü kamyon ters devrildi. Kazada kamyon şoförü Cuma Çetinkaya, devrilen kamyonun altında kaldı. Sürücü kabininde ayakları ve vücudu sıkışan sürücünün ilk
yardımına çevrede bulunan tarım işçileri koşarken, olay yerine itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Sağlık görevlileri ve itfaiyenin kurtarmak için seferber olduğu sürücü, uzun süre bulunduğu yerden çıkarılmayı bekledi. İlk müdahalesi sıkıştığı yerde yapılan yaralı şoför, bir ara elini yere vurarak, "Kaldırın şunu kurtaran yok mu beni" diye feryat etti. Çetinkaya'yı kurtarmak için kamyonda bulunan tüplerin bir kısmı boşaltıldı. Yaklaşık 1,5 saat boyunca kamyonun altında acı içinde kurtarılmayı bekleyen Cuma Çetinkaya, çağrılan vinç yardımıyla kurtarıldı. Vinç tarafından havaya kaldırılan kamyonun altından çıkarılan Çetinkaya, sedyeye konularak hazır bekleyen ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.