BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  SAĞLIK

Çin aşısına onay veren ilk AB ülkesi Macaristan oldu

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Macaristan İlaç ve Gıda Enstitüsü, Çinli şirket Sinopharm'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının kullanımına onay verdi. Macaristan, Çin aşısına onay veren ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi oldu.

Abone ol

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede birçok ülkede aşılama kampanyaları devam ediyor.

Macaristan Sağlık Hizmetleri Müdürü Cecilia Müller, yaptığı açıklamada, Macaristan İlaç ve Gıda Enstitüsünün yaptığı çalışmalarını sonlandırdığını, yapılan incelemelerden başarıyla geçen Çin merkezli Sinopharm şirketinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının kullanımına izin verildiğini duyurdu.

Macaristan, Çin aşısına onay veren ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olurken; Sinopharm aşısı, Macaristan'da onaylanan 5. aşı oldu. Ülkede daha önce de Moderna, Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ve Sputnik V aşısının kullanımına onay verilmişti.

Aşı onayının ardından Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Müller'in açıklamasına çok sevindiğini belirterek koronavirüse karşı Çin aşısını tercih edeceğini söyledi. Başbakan Orban, Macaristan’daki aşı programının sorunsuz devam ettiğini, sağlık çalışanları ve bakımevi sakinlerine yönelik aşı programının tamamlandığını, gelecek haftadan itibaren ise kayıt yaptıran diğer vatandaşların aşılanmasına başlanacağını ifade etti. Ülke genelinde 2 milyon kişinin aşı olmak için kayıt yaptırdığını belirten Başbakan Orban, Çin aşısına izin çıkmasından dolayı çok mutlu olduğunu, yakın zamanda Çin'den aşı alımı konusunda anlaşma imzalayacağını, kendisinin de Çin aşısına güvendiğini ve bu yüzden Çin aşısını bekleyeceğini dile getirdi.