BIST 9.799
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,88
HABER /  EKONOMİ

Çikolatada Şölen var

Şölen Çikolata dünya devleriyle yarışacak. İstanbul'a fabrika kuracak olan firma üç pazara girecek. Hedefleri ise.

Abone ol Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban İstanbul'a kuracakları fabrikayla kek, bisküvi ve kraker pazarına gireceklerini söyledi. Çoban “Hedefimiz ilk üçe girebilmek” dedi

Yüksek ihracat rakamlarıyla dikkat çeken Şölen, Türkiye'ye yatırımlarını arttırarak iç pazarda büyümeyi hedefliyor. Türkiye'de iki fabrikasıyla 50 noktada faaliyetlerini sürdüren Şölen Çikolata İstanbul'a da fabrika kuracak.

Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, yeni fabrika için şu ana kadar 50 milyon YTL yatırım yapıldığını ve yıl sonuna kadar bu rakamın 90 milyon YTL'ye ulaşacağını söyledi.

Kurulan yeni fabrika ile birlikte kek, bisküvi ve kraker pazarında da olacaklarını söyleyen Çoban, İstanbul Silivri'de kurulacak fabrikada ilk etapta günlük 120 ton, daha sonra ise günlük 500 ton üretim yapacaklarını söyledi. Çoban, yeni kurulacak fabrikada ileri teknoloji ürünleri kullanmanın yanı sıra, 300 kişiye de iş imkanı sağlayacaklarını belirtti.

PAZAR PAYINI ARTTIRDIK

Şölen Çikolata'nın yüzde 35 pazar payına ulaştığını belirten Çoban 2007 sonunda 220 milyon YTL olarak gerçekleşen cironun, 2008 sonunda, unlu mamüllerde hedeflenen 50 milyon YTL'lik ciro ile birlikte, 330 milyon YTL'ye ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti. Çoban, Şölen'in kuruluşunu hatırlatarak, 1991 yılında Rusya'nın dağılmasının bir şans olarak yorumladı. Çoban “O dönemde Rusya ve bölgede kurulan yeni devletlere yaptığımız ihracat ile, hızlı bir büyüme trendi yakaladık, şu anda 100'den fazla ülkeye çikolata ihraç ediyoruz” dedi. Şölen Çikolata bisküvi ve kraker üretiminin yüzde 70'ini iç pazara, yüzde 30'unu dış pazara, kek üretiminin ise yüzde 50'sini iç pazara, yüzde 50'sini de dış pazara satacak.

ŞÖLEN İLK ÜÇÜ HEDEFLİYOR

Çoban, İstanbul'daki yeni fabrika yatırımıyla dünya markaları arasında ilk üçe girmeyi hedeflediklerini dile getirdi. İkramlık çikolata pazarında, sektörün ilk iki markasından biri olduklarını hatırlatan Çoban, 10 yılda 10 dünya markası hedefleyen Turquality markaları destek programına dahil edilen 39 firma arasında yer aldıklarını vurguladı.

Bayilerin tercihi

Şölen Yönetim Kurulu Üyesi Elif Çoban ise, ihracattaki başarılarının yanı sıra, bayilikte de en çok tercih edilen firma olduklarını belirtti.