BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Papa laikliğe savaş ilan etti

Ulu Önder Atatürk'ün Türkiye'ye hediyesi olan "Laik düzene" bir eleştiri de Vatikan'dan..

Abone ol

Papa, Amerikalı 9 kardinal ve 350 rahibe hitaben yaptığı konuşmada laiklik tartışması başlattı.

ABD’ye 6 günlük tarihi ziyaret için adım atan ikinci Papa olan 16’ncı Benedict, Amerikalı 9 kardinal ve 350 rahibe hitaben yaptığı konuşmada laiklik tartışması başlattı.

AVRUPA AMERİKA'YI ÖRNEK ALMALI

Konuşmasının en uzun bölümünü laiklik tartışmalarına ayıran Papa, Avrupa’nın kendisine bu konuda Amerika’yı örnek alması gerektiğini aksi halde tehlikeli bir gidişe doğru ilerlediğini söyledi.

POZİTİF LAİKLİK

Papa, “Avrupa’da sanki Tanrı yokmuş gibi hayatımızın her alanından dini çıkarmak için adımlar atılıyor. Bunun adına da laiklik deniyor. Bu çok tehlikeli ve din karşıtı bir laiklik anlayışıdır. Buna karşı var gücümüzle savaş vermek zorundayız. Amerikan tarzı laiklik bu konuda anahtar olabilir. Buna ”pozitif laiklik“ diyebiliriz” diye konuştu.
MATERYALİZM VE LAİKLİK TEHDİDİ

Papa, laiklik ve materyalizmin modern dünyanın en önemli tehditleri olduğunu savunarak, “Eğer bunları pasif bir şekilde kabul edersek o zaman Tanrı’dan uzaklaşırız. Amerika’da öyle bir laiklik anlayışı var ki, “laik devlet” herkesin özgür bir şekilde inanmasına ve her türlü ibadeti yerine getirmesine olanak tanıyor” dedi.