BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.417,87
HABER /  GÜNCEL

Davullu zurnalı kutlu doğum!

Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında bir ilk. İzmir Müftülüğü'nun organizasyonu İslami kesimde tartışma başlattı.

Abone ol Kutlu Doğum haftası davul ve zurna ile kutlandı. İzmir Müftülüğü Cumartesi günü başlayacak Kutlu Doğum Haftası’nda bir ilke imza attı. Davullu zurnalı 1. İzmir Yağlı Güreşleri’ne yer vermesi islami kesimde tartışma başlattı.

Kutlu Doğum Haftası için İzmir Müftülüğü yağlı güreşler organize edince, Milli Gazete, "Davul zurnayla Kutlu Doğum olur mu" manşetiyle organizasyona tepki gösterdi.

Milli Gazete, geçen hafta konuyu, "Davul zurnayla Kutlu Doğum olur mu" başlığıyla manşetine taşıdı. Haberde görüşü alınan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı İlyas Tongüç, İzmir’deki kutlamalara şöyle tepki gösterdi: "Ata sporu güreş ülke genelinde çok yaygın ama davul ve zurnanın, kutlanılan máná ile çok fazla uyuştuğunu düşünmüyorum. Yarın birileri çıkıp başka şeyleri ben böyle anlıyorum, böyle kutluyorum deme hakkını vermiş olabilir. Yanlış birtakım girişimlere de ön ayak olmuş olabilir."

MÜFTÜ SAVUNDU

Yanıt, İzmir Müftüsü’nden geldi: "Peygamberimiz, güreş başta tüm sporları teşvik etti. Yağlı güreşler de, ecdadımızın vatan edinme destanının bir parçasıdır. Organizasyonda Kırkpınar cazgırları, Kırkpınar davulcuları görev alacak, açık artırma ile güreş ağası belirlenecektir. Mehter Takımı ve folklor gösterileri güreşseverlere bayram havasında güzel bir gün yaşatacaktır"