BIST 10.261
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.394,40
HABER /  POLİTİKA

Gazetecilerin yıpranma protestosu

PMD 44. yıldönümü etkinlikleri düzenledi. Tüm kabine davetli. Ama bir bakan "özellikle" çağrılmadı… Kim mi?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA/ Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) 44. kuruluş yıldönümü etkinliklerini 30 Nisan günü bir dizi etkinlikle kutlayacak. Başbakan, TBMM Başkanı, tüm liderler ve tüm bakanları bu etkinliklere davet ettiler. Yalnızca bir Bakan davet edilmedi. O bakan, gazetecilerin ‘yıpranma’ haklarını gasp ettiğini düşündükleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik.

PMD, 44. yıl etkinlikleri çerçevesinde, 30 nisan günü ‘Basın-Siyaset İlişkisi’ adı altında bir panel düzenledi. GÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar ve AÜ İletişim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Haluk Geray’ın ’ın oturum başkanlığını yapacağı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Edibe Sözen, kemal Anadol, Prof. Dr. Tunca Toskay, Mesut Yılmaz, Mustafa Karaalioğlu, Doç. Dr. Doğan Tılıç, yard. Doç. Dr. Sıdıka Yılmaz, Gülten Kışanak, Ahmet Tan, Prof. Dr. Nilgün Gürkan Pazarcı, Umur Talu, Mustafa Balbay, Faruk Bildirici ve kemal Balcı katılacak.

Aynı gün akşam Devlet Opera ve Bale Salonunda kuruluş yıldönümü kokteyli verilecek ve meslekte 20 yıl ve üzerinde görev yapan Parlamento Muhabirleri birer plaketle ödüllendirilecek. Davetliler ödül töreninin ardından Aşk-ı Memnu isimli opera izleyecek.

Panel, kokteyl, ödül töreni ve gösteriye neredeyse tüm Meclis ve siyaset dünyasının ünlü isimleri davetli. Ancak Gazeteciler, dün TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Sosyal Güvenlik Yasası ile yıpranma payları kaldırılan ve bunun sorumlusu olarak gördükleri Çalışma Bakanı Faruk Çelik, davetliler listesine alınmadı.