BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ufukta erken seçim var

AK Parti sorunu muhalefetle çözemezse B planını devreye sokacak. Kilidi erken seçim çözecek. Seçim tarihi de belli.

Abone ol

AK Parti, kapatmayı zorlayacak anayasa değişikliği için MHP ve CHP'nin desteğini alamazsa B planını devreye sokacak. Haziranda yerel ve genel seçimler yapılacak. Erken seçim için öngörülen tarih ise 29 Haziran Pazar.

AK Parti yönetimi gelecek yıl martta yapılacak yerel seçimleri de erken seçimle birleştirmeyi öngörüyor. Üst düzey bir AK Parti'li şunları söyledi:

"İki seçimin bir arada yapılmasına herhangi bir engel yok. Bu kaostan çıkmanın tek yolu da seçimdir. 22 Temmuz seçimleri öncesini hatırlayın. Müthiş bir kaos ortamı vardı. Seçime gidildi, ertesi gün sular duruldu. Kapatma davasının 6 ile sekiz ayda bitirilmesi öngörülüyor. Hiçbir ülke 6-8 ay belirsizliğe dayanamaz. Yunanistan'da bile üç kez arka arkaya seçim yapılmıştır."

KAMPANYA PLANI

AK Parti, erken seçimin nasıl bir kampanyaya dönüştürüleceğini de belirledi. Kampanya tamamen, "Demokrasinden yana olanlar olmayanlar" diyerek demokrasi üzerine oturtulacak. Anayasa, iki sandık koymaya imkân sağlıyor. Anayasanın 127'nci maddesine göre genel seçiminden önce veya sonraki bir yıl içinde yapılması gereken yerel seçim birleştiriliyor. (Ergun Aksoy/Sabah)