BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çağlar niye kendini ihbar etti?

Karamehmet'e ait olan Show'un hisselerinin bir kısmına Cavit Çağlar'ın borcu yüzünden el koyuldu. İşte perde arkası...

Abone ol

TMSF, Show TV’nin yayın hakkına sahip AKS Televizyonculuk’un yüzde 17.07’lik hissesine el koyduğunu dün açıkladı. Show TV'nin yüzde 13'üne, Erol Aksoy'dan alacağına mahsuben el koydu. TMSF, Show TV yönetimine 1 kişi soktu.

Peki TMSF şu anda Karamehmet'in sahibi olduğu Show'un hisselerine "Erol Aksoy Grubunun Fona olan borçlarının tahsilini teminen" neden el koymuştu?

EROL AKSOY'UN SHOW'DA GİZLİ HİSSESİ VAR

TMSF, Erol Aksoy'un Show TV'de yüzde 13'lük hissesinin bulunduğunu, ancak bu payın zaman içinde Karamehmet tarafından sistematik olarak eritildiğini düşünüyor.

Aksoy'un Show'daki hissesi de Karamehmet'in İnterbank'ı Cavit Çağlar'a sattığı dönemden geliyor. Çağlar'ın yanında çalışan kişilere şirket kurdurulup, onlara kullandırılan milyon dolarlar Show Tv'ye devredilmiş....

EROL AKSOY İHBAR ETTİ

AKS Televizyonculukta yüzde 3.89’a düşürülen hisselerin Erol Aksoy adına emanetçilik yapan başka şahıs ve firmalar üzerine kayıtlı olduğu bilgisini TMSF yetkililerine bizzat Erol Aksoy’un ulaştırdığı ortaya çıktı 

Bilindiği üzere TMSF, Erol Aksoy’un borç ödeme protokolüne uymadığı gerekçesiyle medya kuruluşlarını satışa çıkardığını duyurmuştu.

Aksoy ise TMSF’nin bu hamlesi üzerine Londra’da Ashmore isimli bir fonla anlaştığını son imzaları atmak üzere olduğunu TMSF yetkililerine iletmiş ve medya kuruluşlarının satışını bizzat kendisi yapmak için biraz daha süre istemişti.

Aksoy’un TMSF yetkilileri ile sadece süre talebini görüşmediği, Show TV ile ilgili çok önemli bilgiler verdiği de ortaya çıktı.

Aksoy, TMSF yetkililerine kendi kendini ihbar ederek “Show TV’de benim adıma emanetçilik yapan başka şahıs ve firmaların da hisseleri vardı” dediği öğrenildi.

TMSF HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Bu bilgiyi alan TMSF yetkilileri, İktisat Bankası’ndan kaynaklı kamu alacağının tahsili adına Show TV yayın hakkı sahibi AKS Televizyonculuk A.Ş’de operasyon başlattı. Show TV’nin yayıncısı AKS’da 2 firma ve 1 şahıs adına görünen yüzde 3.89 oranındaki hisseye, Erol Aksoy ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konuldu. Ancak bu hisselerin, olması gerekenden az olduğu, Çukurova Grubu tarafından sermaye artırımları ile hukuka uygun olmayarak hisselerin sermaye içindeki payının zaman içinde küçültüldüğü anlaşıldı.

TMSF ÜYESİ YÖNETİMDE

TMSF, geriye dönük süreçleri takip ederek yüzde 3.89’luk hissenin aslında yüzde 17.07’lik payı temsil etmesi gerektiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine AKS Televizyonculuk’da, bir Çukurova şirketi olan Genel Denizcilik A.Ş’nin üzerinde görünen yüzde 13.18’lik hisseye daha el konuldu. Böylece toplamda TMSF yüzde 17.07’lik hissenin sahibi oldu. Bu hisseleri temsilen de AKS’a TMSF tarafından bir yönetim kurulu üyesi ile bir de denetim kurulu üyesi atandı.

Kaynak: Vatan