BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bayburtlu mest oldu

Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi sözü tersine döndü.. Senfoni orktestrasının konserini ayakta izlediler!..

Abone ol

'Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi' sözünü tersine çevirmek isteyen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası önceki akşam gittiği Bayburt'ta büyük bir coşkuyla karşılandı.

Bayburt Öğretmenevi'nde orkestra onuruna verilen yemeğe katılan orkestra üyelerine sıra gecesi yapıldı. Yemeğin ardından mahalli sanatçıların sunduğu sıra gecesi sanatçıları şaşırtırken, ezgilere kendini kaptıran bariton Tuncer Tercan da odasından sazını getirerek 4 türkü seslendirdi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITTIK

Sanatçıların kentte rahat etmeleri için gerekli olan herşeyin yapılmaya çalışıldığını anlatan Vali Kerem Al ise, yıllar sonra Bayburt'a gelen sanatçıları en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Bayburt'un kültürünü tanıtmak amacıyla sanatçılarımıza yöresel yemeklerin ikram edildiği ve türkülerimizin seslendirildiği sıra gecesi düzenledik. Böylece sanatçılarımız da bizim kültürümüzü tanıma fırsatı buldular” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Bayburt'ta düzenlediği “Senfonik Çıkartma” kapsamında ilk konserini dün gerçekleştirdi. Bir çok yerine konser programının asıldığı kentte, vatandaşlar sanatçılara sevgi gösterilerinde bulundu. Orkestra, ilk konserini Bayburtlu öğrencilere verdi. Salonu dolduran öğrencilerin bir kısmı konseri ayakta izlemek zorunda kaldı.