BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de sıcak saatler! Kritik toplantı başladı hepsinin istifasını alacak, Ekrem İmamoğlu ile görüşecek

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Seçim yenilgisinin ardından 28 Mayıs akşamı istifa eden MYK üyelerine "Şimdi zamanı değil, birlikte karar verelim" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) topladı. MYK öncesi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında tüm üyelerin istifalarını alacak. Kılıçdaroğlu, saat 17:30'da ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşecek.

Abone ol

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan iki yenilginin ardından CHP'de arka arkaya toplantılar gerçekleşiyor. Bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüştü. MYK'da tüm üyelerin istifalarını alacak olan Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardından ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi bekleniyor.

İlk toplantı Canan Kaftancıoğlu ile

Sabah saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Merkezi'ne geldi. Burada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Kaftancıoğlu bir araya gelirken, görüşmede seçim sonuçları ve bundan sonraki yol haritası ele alındı. Toplantıya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

MYK toplantısı başladı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun ardından yapılan ilk MYK toplantısı 13.40'da başladı. 28 Mayıs akşamı bazı MYK üyeleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifalarını sunmuştu.

MYK üyelerinin hepsinin istifasını alacak

Seçimde başarısız olunduğu algısı yaşanmaması için Kılıçdaroğlu istifaları kabul etmemişti. Bugün yapılacak CHP MYK toplantısında, MYK üyelerinin istifasını sunmaları bekleniyor. Yeni MYK'ın 4 Haziran Pazar günü belli olması bekleniyor. Yeni MYK'da, üyelerin yarısının değişmesi bekleniyor.

Son toplantı İmamoğlu ile olacak

Bugünün son toplantısı ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında olacak. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, MYK toplantısının ardından saat 17.30'da bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantıda seçim sonuçları, yol haritası ve kurultayın masaya yatırılması bekleniyor. 

Cumartesi günü Parti Meclis'i toplanıyor

3 Haziran Cumartesi günü ise CHP Parti Meclisi (PM) kapalı toplantı yapacak. Saat 10.00'da başlayacak toplantıda da seçim sonuçları, yol haritası ve kurultay görüşülecek. Geçtiğimiz yıl yapılması gereken CHP Olağan Kurultayı seçimler gerekçesiyle parti tüzüğünün verdiği yetkiyle 1 yıl ertelenmişti. Bu yıl yapılacak CHP Olağan Kurultayı'nın sonbaharda gerçekleşmesi bekleniyor.