BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHP İstanbul İl Binası'na silahlı saldırı! Canan Kaftancıoğlu duyurdu İYİ Parti'den sonra...

İYİ Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden kurşunlardan sonra CHP İstanbul İl Binası'na da silahlı saldırı oldu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sabah saat 05:00 sularında CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleştiğini açıkladı...

Abone ol

İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili şüpheler giderilememiş, İYİ Parti lideri Meral Akşener 'kaza kurşunu' açıklamalarıyla ikna edilememişken bu sefer de CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu silahlı saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

- 06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir.

- Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir.

- İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacak.

Valilik: Araçtan havaya ateş edildi

CHP İl Başkanlığına silahlı saldırı iddia iddiası ile ilgili İstanbul Valiliğinden açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, “Bugün saat 04.00 sıralarında Sarıyer ilçemizde bulunan CHP İl Başkanlığı binasında görevli polis memuru tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine TEM Otoyolunda silah sesleri duyulduğu yönünde ihbarda bulunulmuştur. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan incelemeler ve binanın güvenlik görevlileriyle yapılan görüşmelerde, TEM Otoyolu Edirne istikametinden 5-6 el silah sesi duydukları beyan edilmiş, il başkanlığı binası ve çevresindeki kontrollerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı anlaşılmıştır. Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun 2. şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 9mm çapında (2) adet kovan bulunmuştur. Konuyla ilgili başlatılan incelemeler devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Saldırılar yolumuzdan döndüremeyecek

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve eski İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da sosyal medya hesabından geçmiş olsun dileklerini iletti. Kavuncu "Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun!" dedi.

Cumhur İttifakı'nın kutuplaştırıcı dili...

Olayla sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “İstanbul il Başkanlığımıza silahlı saldırıda bulunuldu. Kimseye siz yaptınız diyemeyiz Kimseye siz yaptırdınız da diyemeyiz Cumhur İttifakının kutuplaştırıcı dilinin bunları tetiklediğini söyleyene de haksızsın diyemeyiz. Saldırıyı kınıyor faillerin yakalanmasını bekliyoruz.” dedi.

Provokasyonlara pabuç bırakmayacağız

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de saldırıyı sosyal medya hesabından kınadı. İnce mesajında “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. CHP’li dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ne İyi Parti, ne CHP, ne de Memleket Partisi bu tür provokasyonlara ve saldırılara asla pabuç bırakmayacaktır!” ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz? Seçime 38 gün kala bomba anket AK Parti, İYİ Parti...
Foto Galeri Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz? Seçime 38 gün kala bomba anket AK Parti, İYİ Parti... Galeriye Gözat