BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı! Danimarka izin verdi, Paludan bir kez daha Kur'an yaktı!

İSVEÇ'te Kur'an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan bugün Danimarka'da 3 kez aynı alçak saldırıyı gerçekleştireceğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen bilgiye göre Danimarka'da Kur'an'a saldırıya izin verildi... Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak saldırıya izin verilmesi kınandı. Paludan, izin verilmesinden kısa süre sonra kurşun geçirmez kask ve yelek giyerek ülkenin başkenti Kopenhag'ta Kur'an yaktı.

Abone ol

İsveç ve Hollanda'nın ardından Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıların merkezi bu kez Danimarka oldu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Danimarka'da bugün Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verildiğinin öğrenildiği kaydedildi.

Bunun üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi'nin Bakanlığa çağrıldığının belirtildiği açıklamada, "Büyükelçi’ye, açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığımız ve Danimarka’nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilmiş, söz konusu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır." denildi.

Yine polis korumasında Kur'an yaktı!

Güvenlik önlemleri altında Kopenhag'ın popüler bölgelerinden Norrebro'ya giden Paludan, kurşun geçirmez kask ve yelek giyerek kamuoyunun karşısına çıktı.

Polisin barikat kurduğu alanda çok sayıda insan da Paludan'ı izledi. Paludan Kur'an-ı Kerim yakmadan önce megafon ile bazı açıklamalarda bulundu. Paludan'ın eylemi öncesi, Danimarka polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Müslümanlar da Kur'an ile geldi

Cami önünde Kur'an yakan Paludan'ın eylemi sırasında yaklaşık 50 polis memurunun olduğu görülürken, alanda büyük bir polis otobüsünün de olduğu belirtildi.

Bölgeye gelen Müslümanlar, ellerinde Kur'an'la Paludan'a tepki gösterdi.

Dışişleri'nden ikinci açıklama: Lanetliyoruz!

Paludan'ın provokasyonundan hemen sonra Türkiye'nin Dışişleri ikinci bir açıklama yaparak eyleme tepki gösterdi. O açıklamada "İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen nefret suçunun bugün Danimarka’nın Kopenhag şehrinde aynı İslam düşmanı şarlatan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
5 atom bombası gücünde geliyor! Türkiye'ye kar müjdesi İstanbul'u fena vuracak Ankara işte o tarih!
Foto Galeri 5 atom bombası gücünde geliyor! Türkiye'ye kar müjdesi İstanbul'u fena vuracak Ankara işte o tarih! Galeriye Gözat