BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıta İmralı yakınması

Şehit cenazeasinde yine feryatlar vardı. Vatandaşlar törene katılan Büyükanıt'tan bir istekte bulundu.

Abone ol

Şırnak'da teröristlerle çıkan çatışmada önceki gün şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mükremin Başaran, memleketi Haymana'nın Ovaca köyünde toprağa veriliyor.

Başaran için Ovaca Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başaran'ın ailesi, yakınları, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Ankara Valisi Kemal Önal, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, AK Parti  Ankara Milletvekilleri Zekai Özcan, Faruk Koca, A nkara Garnizonu'ndan çok sayıda general, subay, astsubay ve vatandaşlar katıldı.

Başaran'ın cenazesi, önce konvoy eşliğinde evine, buradan da Türk Bayrağı'nın ardından yürüyen vatandaşların katılımıyla köy meydanına getirildi. Bu sırada vatandaşlar, terörü lanetleyen çeşitli sloganlar attılar. Törene katılan Orgeneral Büyükanıt, Orgeneral Türkeri ve Orgeneral Saygun, Başaran'ın ailesine taziyelerini ilettiler.

Şehit Başaran'ın cenazesinin, tören alanındaki katafalka konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Başaran'ın özgeçmişinin okunmasından sonra Ankara Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Vahdettin Bereceli, bir konuşma yaparak, sadakatle bağlı olduğu kutsal değerleri olmayan insanlar ve milletler için yaşamanın hiçbir şey ifade etmeyeceğini söyledi.

Kutsal amaçlar için seve seve can verebilmenin her Türk için en büyük onur olduğunu ifade eden Bereceli, Türk askerinin bağımsızlığı, cumhuriyeti, özgürlüğü, esenliği ve geleceğin yegane temelinin yurt savunması olduğunu bildiğini kaydederek, bu nedenle vatanın bölünmez bütünlüğünü koruma mücadelesini en güç şartlar altında verebildiğini ifade etti.

Her Türk askeri gibi şehit Onbaşı Başaran'ın da, icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda canını feda edebileceği yeminine sadık kaldığını gösterdiğini ve şehadet mertebesine eriştiğini dile getiren Bereceli, ''Aziz şehidimiz, ruhun şad olsun'' dedi.

''ŞEHİDİMİZİN KANI ASLA YERDE KALMAYACAK''

Şehit ailesine de seslenen Bereceli, ''Evladınız artık milletimizin evladı olmuştur. Şehit yakını olarak bu ülkede başınız dik, umut dolu yaşayın'' dedi.

Kıdemli Kurmay Albay Bereceli, ''Sayın Komutanım, and içiyoruz ki, şehidimizin kanı asla yerde kalmayacak ve intikamı mutlaka alınacaktır. Yüce Atatürk'ün şehit kanlarıyla çizdiği kutsal vatanımızı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek, tek vatan ve tek ulus kararlılığımız Türk ulusu ve onun bağrından çıkan TSK tarafından sonsuza kadar yaşatılacaktır'' diye konuştu.

Bazı basın yayın organlarının canlı olarak yayınladığı törenin ardından şehit Onbaşı Başaran'ın tabutu, cenaze namazı kılınmak üzere köy mezarlığına getirildi. Bu arada, Şehit Onbaşı Başaran'ın annesi Meryem Başaran'ın güçlükle ayakta durduğu görüldü. Meryem Başaran, üzüntüsünü, ''Benim
ciğerim yandı. Oğlum, şehit mertebesine yetişti. Askere gideli daha bir sene olmadı'' diyerek dile getirdi.

Baba Vedat Başaran da ''Ordumuza, polisimize yetki istiyoruz. Oğlumu şehit verdim, yine de vatan sağolsun'' sözleriyle duygularını ifade etti. Törene katılan vatandaşlar da terör olaylarıyla ilgili tepkilerini dile getirdiler. 1993 yılında yeğeninin şehit olduğunu belirten bir vatandaş, ''Benim ciğerim yandı, diğerinin yanmasın, Apo'yu istiyoruz'' dedi.

Bir başka vatandaş, ''Şehit yakınlarına ve gazilere silah verilmesini istiyoruz'' dedi. Orgeneral Büyükanıt ve diğer komutanlar, tören alanından ayrılırken, bazı vatandaşların ''Komutanım, Türkiye sizinle gurur duyuyor. İmralı'da beslemeyin, idam edin'' diye seslendikleri duyuldu.

TÖRENDEN NOTLAR

Şehit Onbaşı Başaran'ın cenazesi, Türk bayrakları ve resimleriyle süslenmiş yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde köye getirildi. Köydeki tüm sokaklara Türk bayrakları ve Atatürk posterleri, köyünana meydanına ise ''Şehit kanını bayrak yapan bu vatana canımız feda''  yazılı pankart asıldığı görüldü.

Cenaze namazını beklerken fenalaşan şehit Başaran'ın arkadaşı, ambulansa alınarak, müdahale edildi. Törenin ardından bir grup vatandaş, köy okulunda direğe astıkları terör örgütü elebaşısının maketini ateşe verdi. Terörü lanetleyen sloganlar atan vatandaşlar, maketi sopalarla vurarak dağıttılar. Törende bazı askerler ve vatandaşların da gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.