BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Diyarbakıra destek çıktılar

Diyarbakır'daki olayları protesto etmek isteyen 200 kişilik grup, Erbil'de PKK bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Abone ol

Erbil'de Kuzey Irak'taki Mahmur kampından gelen PKK yandaşları, ellerinde kanlı terör örgütü PKK lideri Öcalan'ın posterleri ve terör örgütü bayrakları ile Diyarbakır'a destek yürüyüşü yaptı.

"Diyarbakır yalnız değildir" sloganları atılan gösterinin Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren Türkiye aleyhtarı sivil toplum örgütleri tarafından organize edildiği öğrenildi.

Sözde Kürdistan parlamentosu önüne yürüyerek gelen terör örgütü yandaşlarının eylemine, sendikalar ve öğrenci dernekleri de destek verdi.
Başta Irak Parlamentosu ve Kürt partileri olmak üzere bütün siyasetçi ve aydınlardan 'Türk devletinin katliamları' karşısında sessiz kalmamaları çağrısı yapan terör örgütü yandaşlarının 'yaptıkları açıklamada', "Herkes ulusal görevini yerine getirmeli" ifadesini kullanmaları dikkat çekti. Türk devletinin 'Kürtlere yönelik şiddeti' ve AB'nin olaylar karşısında sessiz kaldığını iddia eden grup, uzun süre parlamento önünde gösteri yaptı. Sözde Kürdistan parlamentosu milletvekili Şervan Haydari de, herkesin yürüyüş yapma hakkının olduğunu belirterek Türkiye'nin Kürtlere karşı şiddet uyguladığını savundu.

Terör örgütü yandaşları uzun süren gösterinin ardından sessizce dağıldı.