BIST 10.919
DOLAR 32,17
EURO 34,90
ALTIN 2.500,60
HABER /  SPOR

UEFAda kritik maçlar

UEFA Kupası'nda bugün Türk futbolunu çok yakından ilgilendiren bir maç oynanacak.

Abone ol

Middlesbrough ilk maçta 2-0 yenildiği Basel'i ağırlayacak. Eğer konuk ekip yarı finale yükselirse, 2007-2008 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne tek takım ve iki ön eleme oynayarak, katılacağız .

İsviçre bizi geçiyor

Avrupa Kupaları'nda hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezon geçiren Türk futbolunun kurtuluşu İngilizler'in elinde... Bu yıla kadar lig birincisinin Şampiyonlar Ligi'ne direkt katıldığı Türkiye şimdi büyük bir tehlike ile karşı karşıya. UEFA Kupası'nda çeyrek final ilk maçında Middlesbrough'yu 2-0 yenen Basel bugün sahadan kendine turu getirecek bir sonuçla ayrılırsa, İsviçre ülke sıralamasında bizi geride bırakacak. Eğer bu gerçekleşirse 2007-2008 sezonundan itibaren Devler Ligi'ne tek takım göndereceğiz ve temsilcimiz iki ön eleme turu oynayacak.

Kriz şimdilik bitecek!

İngilizler turu geçerse Türk futbolunu da geçici bir süre krizden kurtaracaklar. Ancak Avrupa'da bu sezonki gibi kötü sonuçlar almaya devam edersek, İsviçre'nin yanısıra Romanya gibi ülkeler de UEFA sıralamasında bizi zorlar duruma gelecek. Bu arada bugün 3 maç daha oynanacak. Hamit Altıntop'un 11'de başlaması beklenen karşılaşmada Schalke, Bulgaristan'da 3-1 yendiği Levski'yi konuk edecek. 1-1'in rövanşında iki Rumen takımı Steaua Bükreş ile Rapid Bükreş kapışıyor. Beşiktaş'ın grubundan çıkan Sevilla ile Zenit de Rusya'da kozlarını paylaşacak. İlk maçı İspanyollar 4-1 kazanmıştı.