BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

DTPye bir uyarı daha

Başbakan Erdoğan, DTP’ye "PKK’nın bir terör örgütü olduğunu kabul etmek durumunda" mesajını yineledi.

Abone ol

Erdoğan, Hilton Oteli’nde düzenlenen Türkiye Süt Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği(SETBİR) Genel Kurulu’ndan ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DTP’ye yönelik "PKK’yı önce terör örgütü olarak ilan edin, sonra görüşelim" çağrısına DTP’nin "Önce terörün bir tanımı gerekir" dediğinin anımsatılması üzerine Erdoğan, terörün dünyada hiçbir yerde net bir tanımının olmadığını söyledi.

Terörün uluslararası camiada farklı tanımları olduğuna işaret eden Erdoğan, "Onun için kendileri böyle bir tanımın arkasına sığınmasınlar" dedi.

SİLAHLI EYLEM TERÖR DEĞİLDİR DE NEDİR?
"Terörün ne olduğu çok açık bellidir" diyen Erdoğan, DTP’ye şu mesajı verdi: "Her şeyden önce illegal bir örgütün bu ülkenin içerisinde acımasızca insanlarımıza karşı mayın döşemek suretiyle, insanlarımıza karşı, esnafına karşı, 7’den 70’e tüm insanlarına karşı nerde, ne zaman, nasıl olacağı belli olmayan bir şekilde uygulamış oldukları silahlı eylemler, bombalama hareketleri, bunlar terör değildir de nedir. Onbinlerce insanın öldürüldüğü, katledildiği bir ülkede bunu yapanlar terörist değildir de nedir? Sonra kalkacaksınız hala müdafaa edeceksiniz. Demokratik bir yaşamı, hayatı sürmek istiyorsanız zaten kaçmaya, göçmeye gerek yok. Elde silahla dolaşmaya gerek yok. Gelirsin masada herşeyini konuşursun, edersin. Siyasi parti de bu noktada bir defa PKK’nın bir terör örgütü olduğunu kabul etmek durumundadır." PKK’nın terör örgütü olduğunu AB ülkeleri ve ABD’nin kabul ettiğini anımsatan Erdoğan, "Ya bunların hiçbirisi bu işi bilmiyorlar, anlamıyorlar, sadece bu siyasi parti mi anlıyor. Bu konuda bir defa konumunu belirlemesi lazım" dedi.