BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan mektuba cevap

Kürt sorunu ile ilgili 46 AP üyesinin kınama mektubu göndermesine Başbakan Erdoğan cevap verdi.

Abone ol

Kürt sorununa tek taraflı yaklaşımları ve Ankara'ya sıcak bakmamalarıyla tanınan 46 AP üyesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kınama mektubu gönderdi.

Bölücü örgütün terör eylemlerinin kınanmadığı gözlenen mektupta, son gelişmelerden endişe duyulduğu ifade edildi. Başbakan Erdoğan ise mektupla ilgili olarak kısa ve sert bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Mektup bana ulaşmadı, böyle bir mektubu görmedim. Bu mektubu gönderenlerin kişisel görüşüdür. Şu anda bizim güvenlik güçlerimiz, polisimiz, jandarmamız, askerimiz hiçbir ülkede görülmeyen bir yaklaşım uygulamıştır. Hoşgörü uygulamıştır. Yaralanma pahasına, ölümü pahasına. Bu tür bir mektup yazan veya yazma gayreti içerisinde olanlar önce bu hayatı yaşamaları lazım. Kimse kalkıp Türk polisine, askerine, jandarmasına bu şekilde yakıştarmalar yapmasın. Bunlara da bizler kalkıp sürekli olarak cevap yetiştirme gayreti içerisinde olmayacağız. Cevap verilmesi gereken platform olduğu zaman o zaman gerekli cevabı da onlara veririz".

Erdoğan'ı kızdıran mektubu Avrupa Parlamentosu'nda bulunan 732 parlamenterden sadece 45'i imzaladı. Kıbrıslı Rum ve Yunan milletvekillerinin imzaladığı mektupta terörden bahsetmeden güvenlik güçleri eleştiriliyor.

Ancak Avrupa Parlamentosu'nda genel olarak bölgede bir PKK kışkırtması olduğu kabul ediliyor.