BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciye bombalı saldırı

''Nova Televizia'' adlı özel bir televizyonun program yapımcısı Vasil İvanov'a bombalı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Bulgaristan'da ''Nova Televizia'' adlı özel bir televizyon kanalında haber programları yapan ve ülkenin en ünlü araştırmacı gazetecilerinden biri olan Vasil İvanov'a bombalı saldırı düzenlendi.
İçişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, başkent Sofya'nın Banişora semtinde Vasil İvanov'un oturduğu dairenin bulunduğu apartmana saat 02.30'da kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce bombalı saldırı düzenlendi.
Uzaktan kumandalı olduğu tahmin edilen bombanın patlaması sonucu apartmanda ciddi hasar meydana gelirken, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Gazeteci Vasil İvanov, bombanın patladığı sırada evde annesi ve kızkardeşinin bulunduğunu, kendisinin ise bir arkadaşının evinde misafir olduğunu açıkladı. Saldırının kendisine karşı düzenlediğini belirten İvanov, ''Zaten defalarca tehdit aldım. İşi bombalı saldırıya kadar getirebileceklerini hissediyordum'' dedi.
Polis bombalı saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, İçişleri Bakanı Rumen Petkov, parlamentoda yaptığı açıklamada saldırıyı sert dille kınadı.
Olayı ''özgür basına karşı girişilmiş kabul edilemez bir saldırı'' olarak niteleyen Petkov, faillerin adaletten kaçamayacağını söyledi.
İktidardaki üçlü koalisyonun ortaklarınca yayımlanan ortak bildiride de bombalı saldırının ülkenin iç barışını bozmaya çalışan bir eylem olduğu belirtilerek, olayın aydınlatılması için eldeki tüm imkanların kullanılacağı bildirildi.
Vasil İvanov, ülkedeki bir çok yolsuzluk skandalının ortaya çıkmasında önemli rol oynamıştı. İvanov, son olarak Sofya cezaevinde mafya üyelerinin doğum günü kutlaması gerekçesiyle düzenledikleri içkili alemin video görüntülerini programında yayımlamış ve ortaya çıkan skandal üzerine cezaevi görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Polis, bombalı saldırının bu olayla ilgili olabileceğini tahmin ediyor.