BIST 10.169
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.471,08
HABER /  GÜNCEL

Bingöl'de deprem oldu! Çevre illerden de hissedildi Naci Görür Bingöl için sürekli uyarı yapıyordu

BİNGÖL'de korkutan deprem... Bingöl şehir merkezli 4.5'lik deprem çevre illerden de hissedildi... Bingöl, deprem konusunda Prof. Dr. Naci Görür'ün sürekli uyarı yaptığı iller arasında bulunuyordu...

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre Bingöl'de saat 11.29'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. AFAD'ın duyurusuna göre, depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Sarsıntının Kayseri, Muş gibi çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. Bingöl, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün sürekli olarak uyardığı iller arasında yer alıyor.

Naci Görür hoca sürekli uyardı

Naci Görür, geçen hafta içerisinde yaptığı açıklamada, "Erzincan, Bingöl-Karlıova arasında 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. En son deprem orada 1790'larda oldu. Bingöl Karlıova'yla Bingöl Göynük arasında da 7,2 büyüklüğünde deprem olabilir. Güneydoğu Anadolu'da özellikle Adıyaman ve Hakkâri arasındaki o bindirme kuşağında bazı sıkışmalar olmuş olabilir" demişti. 

Hatay depremi oraları tetikledi...

Görür, Hatay’da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin de, Adana ve Bingöl bölgesinde beklenen depremi tetiklemiş olabileceğine dikkat çekmişti. Görür, şunları aktarmıştı: “Türkiye sınırları içerisinde Ölüdeniz fayında artık büyük bir deprem beklemiyoruz. Adana’da bekliyoruz. Oraya da enerji transferi olabilir. Adana’da dikkatli olmak lazım. Adana veya Kıbrıs ile Bingöl Karlıova’da bizim beklediğimiz depremler olduğu zaman, Doğu Anadolu enerjinin tümünü bitirmiş olacak. Bölgedeki kentler uzun süre depreme maruz kalmayacak. İstanbul depremi de olur biterse Kuzey Anadolu fay hattında da depremler olmayacak.”