BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  GÜNCEL

Bilim Kurulu'ndan bomba yasak önerisi! Aşı olmayan oralara giremeyecek

Koronavirüsle mücadelede en büyük silah olarak aşı gösteriliyor. Ancak, sırası gelip de aşı olmayanların sayısı endişe yaratıyor. Aşıdan kaçanlar Bilim Kurulu'nda da gündeme geldi. Özellikle genç nüfusun aşı olmaktan kaçındığı tespiti yapılırken, gençleri aşıya zorlayacak yeni yasaklar gündeme geldiği konuşuluyordu.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, son toplantısından aşı olmaktan kaçanlara yaptırımlar geleceği söylenilmişti. Bilim Kurulu üyeleri, maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi, kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmamasını önerdiği ve bunun Kabine'nin gündeminde olduğu iddia ediliyordu.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada gündemde böyle bir durumun olmadığı söylenildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Bilim Kurulu aşı olmayanlara kısıtlama olmasına yönelik herhangi bir öneride bulunmadı. 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da aşılama düşük

Son Bilim Kurulu Toplantısı'nda vaka sayılarının seyri, aşı programı ve Kurban Bayramı tedbirleri görüşüldü. Toplantıda özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki aşılama oranının düşük kalması konusu masaya yatırıldı. Bilim Kurulu üyelerinin, aşılama oranını artırmak için öneriler sundu.

İşte Bilim Kurulu'nun önerdiği yeni yasaklar...

Toplantı sonunda hükümete yeni yasaklar konusunda tavsiyede bulunulması kararı çıktı. Bilim Kurulu'nun önerisine göre maç, tiyatro, sinema ve AVM'lerin yanında kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere aşı olmayanlar alınmayacak.

Kabinede aşılama değerlendirilecek

Bilim Kurulu'nun önerisi Kurban Bayramı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine toplantısında ele alınacak. Uzun Kurban Bayramı tatili nedeniyle aşılamanın daha da yavaşlaması beklenirken teşvik edici çalışmaların gündeme gelmesi konuşuluyor.