BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,59
HABER /  SPOR

Beşiktaş tarihinin en çalkantılı sezonunu geride bıraktı

Beşiktaş sıkıntılı geçen sezonun ardından Sergen Yalçın'ın katkısıyla Süper Lig'de sezonu üçüncü sırada tamamladı. Peki, Kartal'da kimler gitti, kimler kaldı? İşte detaylar...

Abone ol

Beşiktaş,'ta önce Başkan Fikret Orman görevini bıraktı. Yerine gelen Ahmet Nur Çebi büyük bir borç yükünün altına girdi. Ardından Teknik Direktör Abdullah Avcı gönderildi. Kulübün gelirleri temlik altında olduğu için futbolculara ödemeleri yapılamadı.

Teknik Direktör Sergen Yalçın, paralarını alamadığı oyuncuların için birer birer ayrıldığı takımdan verim almayı başardı ve Beşiktaş sezonu Şampiyonlar Ligi'ne katılma umuduyla üçüncü sırada bitirdi. Gelecek sezon ise çok farklı olacak. Takımdan hali hazırda altı oyuncu ayrılmış durumda. Gökhan Gönül ve Caner Erkin de büyük bir sürpriz olmazsa ayrılacak. Elneny ile son defa masaya oturulacak ancak Mısırlı oyuncu kendisine yapılan 1,4 milyon avroluk ilk teklifi reddetmişti. 

Oğuzhan Özyakup ücret konusunda kararlı

Bütün sezon faydalanılamayan Douglas da kendisine takım arıyor. Oğuzhan Özyakup'un geri dönmesini Sergen Yalçın çok istiyor ancak Hollanda'nın Feyenoord takımına kiralanan yıldız oyuncu, 2 milyon avro yıllık ücretini indirmemekte kararlı. Yönetim de Oğuzhan'ın bu tavrından rahatsız olduğu için 27 yaşındaki oyuncuyu yeniden kiralamaya sıcak bakıyor. Dorukhan Toköz ise zam istiyor. Genç oyuncu ile anlaşma sağlanamazsa Galatasaray ve Fenerbahçe transfer için kapıda bekliyor. Güven Yalçın'a da Almanya ve Fransa'dan talipler var. Yıllık ücretleri yüksek olan Vida, Ljajic, Roco, Lens ve N'Koudou da takımda istenmiyor. Bu beş oyuncudan sadece Vida ve Ljajic'e ilgi var ancak henüz kulübe gelen resmi bir teklif yok.

N'Sakala'dan sonra Cisse harekatı 

Sergen Yalçın’ın istediği isimlerden N’Sakala transferini bitiren Beşiktaş yönetimi, Alanyaspor forması giyen isimlerden Cisse ile de önümüzdeki hafta masaya oturacak. Yönetici Erdal Torunoğulları, kupa finalinin ardından görüşmelere hız verecek. Öte yandan yine Alanyaspor forması giyen stoper Welinton'un transferi için siyah-beyazlı yönetimin bekleme karar aldığı öğrenildi.

Sergen Yalçın Kartal'ı uçuşa geçirdi

Sergen Yalçın, görev aldığı 15 maçta 34 puan toplarken maç başı 2,2 puan ortalamasını yakaladı. Avcı ise 18 maçta 30 puanla 1,6'lık ortalama tutturmuştu. Yine Avcı döneminde 7. sırada bulunan Beşiktaş, Yalçın ile 3. sıraya oturarak sezonu tamamlamayı başardı. Ayrıca Avcı ile 18 maçta 28 gol atıp 24 gol yiyen Beşiktaş, Yalçın yönetimindeyse 15 maçta 28 gol atıp sadece 14 gol yedi.

Peki, takımda transferde neler olup bitti? İşte detaylar:

Takımdan giden oyuncular

Burak  
Karius
Ruiz
Rebocho
Diaby 
Boateng

Transferde gönderilmesi beklenen oyuncular

Gökhan Gönül
Caner 
Elneny
Douglas

Durumu belirsizler

Oğuzhan 
Dorukhan 
Güven 

Transfer konusunda istenmeyenler

Vida
Ljajic
Roco
Lens
N'Koudou

Yuvaya dönenler

Fatih Aksoy
Larin
Alpay Çelebi
Ajdin Hasic
Mirin

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul'da koronavirüs atıkları ne oluyor? İşte cevabı
Foto Galeri İstanbul'da koronavirüs atıkları ne oluyor? İşte cevabı Galeriye Gözat