BIST 10.201
DOLAR 32,34
EURO 34,98
ALTIN 2.387,25
HABER /  POLİTİKA

Berlinin tercihi bir Türk

Türk milletvekili, Eyalet Başbakanını geride bıraktı.

Abone ol

Türk asıllı Berlin Milletvekili Dilek Kolat, eyalet parlamentosu seçimlerinde, Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'i geride bıraktı. "Berlin oy kralı" olarak anılan Kolat, seçim bölgesinde daha önceleri yaptığı çalışmaların meyvelerini verdiğini söyledi.

Berlin Eyalet seçimlerinde 2. kez Berlinliler'in oyunu alarak eyalet meclisine seçilen Dilek Kolat, "Açıkçası ikinci kez başaracağımı tahmin etmedim. İkinci dönem için güzel bir başlangıç. Eyalet başbakanımız Klaus Wowereit'in seçim bölgesinde daha fazla Hristiyan Birlik partililer var. Buna rağmen yine de yüzde 40'ın üzerinde oy alması büyük bir başarı. Benim seçim bölgem daha çok Sosyal Demokratlar'ın kalesi; yani yüksek oy almak daha kolay. Tabi ki en yüksek oyu almak sevindirici. Berlin eyalet başbakanımız yüzde 40'ın üzerinde oy aldı; ben de yüzde 42,1 aldım" dedi.

ÇOK ÇALIŞTIM

Milletvekilliği sırasında istikrarlı bir şekilde çalıştığını ifade eden Kolat, "Başarılı olmamın sebebi 5 yıl içerisinde seçim bölgeme çok yatırım yapmam. Yani sadece seçimden seçime çalışma yapmadım. İkincisi de mecliste uzmanlaşma yoluna gittim; bütçe komisyonunda çalıştım, araştırma komisyonu sözcülüğünü yaptım... Bu da tabii bir çok alanda bana fırsatlar sundu. Bu alanda devam etmek istiyorum" şeklinde konuştu.