BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bedia Akartürk'ün yaşı kaç, evli mi? Bedia Akartürk evlilikleri, kızının babası kimdir?

Güçlü sesi ve türkülere kattığı yorum ile sevilen isim Bedia Akartürk katıldığı bir program sonrası merak edildi. 81 yaşında olan Bedia Akartürk'ün hayatı da merak konusu oldu. Aslen İzmir Ödemişli olan Bedia Akartürk 1960 yılında Atilla Seller ile evlendi fakat bu evlilik 2007 yılında ölüm nedeniyle sona erdi. Bedia Akartürk'ün Nihal Yıldız Seller adında bir kızı var.

Abone ol

Güçlü sesi, eşsiz yorumu ile müziğin duayen isimlerinden biri olan Bedia Akartürk'ün hayatı araştırılmaya başladı. Sanat hayatı boyunca birçok ödül alan ve 7 sinema filminde yer alan  Bedia Akartürk aslen İzmir Ödemişli ve 80 yaşında. 1960 yılında Atilla Seller ile evlilik yapan Bedia Akatürk, eşini kalp krizi sonucu 2007 yılında kaybetti. Bedia Akartürk'ün Nihal Seller adında bir kızı var. 

Bedia Akartürk kimdir?

Bedia Akartürk 04 Şubat 1941 tarihinde İzmir'in ödemiş ilçesinde dünyaya geldi, ve aile'nin tek çocuğudur.

Ailenin tek çocugu olması dolayısıyla babasının soyadını hiç değiştirmeden Akartürk olarak devam ettirmiş ve gerçek adını hiç değiştirmemiştir.

Bedia Akartürk Sanat hayatına İzmir'in Ödemiş ilçesinde başlamıştır, daha sonra yaşını büyüterek İzmir Radyosu'nda çalışmaya başlayan sanatçı 9 yıl İzmir Radyosu'nda edindiği birçok tecrübenin ardından Ankara Radyosu'na geçmiştir.

Sanatçı sanat hayatını Ankara Radyosu'nda devam ettirmiş ve yine Ankara Radyosu'ndan emekli olmuştur, Paris Olympia'da muhteşem bir konser veren sanatçı Türkiyeyi en güzel şekilde temsil etmiştir.Sanat hayatında 6 sinema filmi ve sayısız birçok albüme imza atan sanatçı Edirne'den Kars'a kadar tüm Türkiye'nin sevgilisi olmuştur ve 7 ilde Fahri Hemşehrilik ünvanına layık görülmüştür.

Bedia Akartürk, sanat yaşamı boyunca albüm çalışmalarına ve yurt içi, yurt dışı konserlerine aktif olarak aralıksız devam etmiş ve hala etmektedir. Sesinin rengi 1000 ses arasında fark edilecek güzelliktedir. 100 yıl geçse yine anılacak milli bir değerdir.

BEDİA AKARTÜRK ALBÜMLERİ
45'lik
Anadolu Türküleri
Anam Ağlar
Aşka Yemin
Bayramdan Bayrama
Bedia Akartürk
Denize Dalayım Mı
Derdimi Dermana Gezdim
Folklör Kraliçesi (1975)
Gitme Bülbül
Gülende
Kervan (Ey Sevdiğim)
Konyalım yürü
Konya Bülbülü 1
Konya Bülbülü 2
Kullar Olam
Neyleyim Neyleyim
Özür Diliyorum Senden (2004)
Ödemiş Türküleri
Sıla Hasreti
Yumurtanın Kulpu Yok
Zühtü (1978)