BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  POLİTİKA

BBP lideri Mustafa Destici 'duyumlar aldık' dedi Akşener Kılıçdaroğlu'na söylemiş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aday olması halinde seçimi kaybetme risklerinin bulunduğunu ve bunu bir kez daha düşünmesi gerektiğini hatırlattığına ilişkin duyumlar aldıklarını söyledi.

Abone ol

Mahkemenin Ekrem İmamoğlu kararı sonrası İYİ Parti ile CHP arasında sorunlar olduğu yönünde peş peşe haberler birbirini izleyince dün akşam Akşener ve Kılıçdaroğlu ikili bir görüşme yaptı.

Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde bir araya gelen iki liderin 2 saat 15 dakika süren görüşmesi merak uyandırdı. 

Sürpriz buluşmanın perde arkasına ilişkin Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Destici partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

"Altılı masanın içinde bir de ikili masa var"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in görüşmesine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Destici, "Bu görüşme şunu gösterdi, altılı masanın içinde bir de ikili masa var. Karar vericinin ikili masa olduğunu da görmüş olduk." dedi.

"Kemal Bey'in geri adım atmaya niyetini olmadığını biliyoruz"

Destici, görüşmede adaylık meselesinin de konuşulduğunu düşündüğünü ifade ederek "Sayın Akşener'in çok net bir şekilde Kemal Bey'e, kendisinin aday olması halinde 'seçimi kaybetme risklerinin bulunduğunu ve bunu bir kez daha düşünmesi gerektiğini' hatırlattığını düşünüyorum, aldığımız duyumlar böyle. Kemal Bey'in adaylık konusunda da geri adım atmaya hiç niyetinin olmadığını biliyoruz." diye konuştu.

Altılı masadaki siyasi partilerin genel başkanlarının, birden fazla aday olabileceğini söylediklerini hatırlatan Destici, "Aslında masa ruhunu kaybetti. Masanın dağılması artık an meselesidir çünkü aynı amaca yürümüyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Destici, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın "erken seçim"le ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine de "Zaten seçim mayıstan önce olmayacak, bunu kendileri de biliyor. Dolayısıyla nisanda bir seçim, şu anda Cumhur İttifakı'nın ya da Türkiye'nin gündeminde yok." dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Asker olamayacağı söylenince yıkıldı 4 ayda bambaşka biri oldu
Foto Galeri Asker olamayacağı söylenince yıkıldı 4 ayda bambaşka biri oldu Galeriye Gözat