BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.412,07
HABER /  GÜNCEL

Barış Pınarı Harekatı tüm hızıyla devam ediyor! İşte dakika dakika son gelişmeler

Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getiririlen YPG'li terörist sayısı ise 459 olarak açıklandı. TSK ve ÖSO güçleri Fırat'ın doğusunda plan çerçevesinde ilerleyişini sürdürüyor. İşte dakika dakika son gelişmeler...

Abone ol

Fırat'ın doğusundaki Barış Pınarı Harekatı başarıyla devam ediyor. TSK ve ÖSO, Tel Abyad merkezine girdi. Kuşatma altına alınan Tel Abyad ilçe merkezinin kontrolü tamamen TSK ve ÖSO güçlerine geçti.

Stratejik M4 karayolu kontrol altında

Fırat'ın doğusunda yürütülen harekat kapsamında YPG'nin lojistik ve ticari faaliyetler için kullandığı M4 karayolu kontrol altına alındı.
Münbiç ve Kamışlı ilçelerini bağlayan M4 karayolu stratejik konumda.

"490 oldu"

"Güvenli bölge haritasına uygun şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 490 oldu. Bunun 440'ı öldürülmüş olanlar, bunların 26'sı yaralı ve 254 tane teslim alınan var." diye konuştu.

Harekat alanında 2 askerimiz ile 16 Suriye Milli Ordusu mensubu şehit oldu.

TSK Büyük oranda kontrolü sağladı

TSK ve ÖSO Tel Abyad'da kontrolü sağladı. Tel Abyad'ın teröristlerden temizlenmesiyle birlikte Barış Pınarı Harekatı'nın ilk hedefi tamamlanmış oldu.

TSK birlikleri ve ÖSO mensupları gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad ve Resulayn tarafına geçiş yaptı. Resulayn’ın çevresindeki köyler temizlenerek çember altına alındı.

Resulayn, 120 kilometrelik hat üzerindeki en kritik noktalardan birisi.

Suluk beldesi alındı

Fırat Nehri'nin doğusundaki Tel Abyad ilçesinin Suluk beldesi YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

Suruç ve Akçakale'deki sivillere yönelik havan mermili saldırısında bir kişi yaralandı.

Öldürülen YPG'li terörist sayısının 459 oldu

Milli Savunma Bakanlığı, harekatta etkisiz hale getirilen teröristlere ilişkin son durumu açıkladı. Bakanlık, Fırat'ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen toplam YPG'li terörist sayısının 459 olduğunu duyurdu.

Hedefler vuruldu

Tel Abyad'daki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine bugün de obüs atışları yapıldı. Kentteki çatışma sesleri Akçakale'den duyulurken sınır hattında zırhlı araçlar görüldü. 

Komandolarımız Rasulayn'da

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından 'Kahraman Komandolarımız Rasulayn'da' paylaşımı yaptı. Paylaşımda Rasulayn'daki komandoların ilk fotoğrafı yer aldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
YPG'liler ABD'nin verdiği milyonluk araçları bırakıp kaçtı
Foto Galeri YPG'liler ABD'nin verdiği milyonluk araçları bırakıp kaçtı Galeriye Gözat