BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  POLİTİKA

Bakan Vahit Kirişci’den Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na tepki

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sonuçlarına ilişkin yaptıkları açıklamaya tepki gösterdi.

Abone ol

 Bakan Kirişci, 14 Mayıs'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sonuçlarına ilişkin yaptıkları açıklamaya tepki göstererek, “13 kez toplandılar, bir aday çıkardılar. Daha seçimin akşamı sandıklar açılmış, iki büyükşehir belediye başkanı oturmuş, sanki televizyon programcısı beyefendiler ve 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına çıkıp konuştuklarını söylüyorlar." dedi. Kirişçi şöyle devam etti:

"Bu nasıl demokrasi, bu nasıl millet iradesine saygı. Sandıklar açılsın, sayım yapılsın, tutanaklar tutulsun, YSK kararını açıklamadan size ne oluyor? Ülkemiz adına üzülüyorum, o insanlar ülkenin de vatandaşları maalesef"

Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci tura kaldığını hatırlatan Kirişci, "Sizlerden istirhamım vatandaş olarak tekrar illerimize dönelim oylarımızı kullanalım, demokratik tercihlerimizi ortaya koyalım" dedi.