BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  POLİTİKA

Bakan Soylu: 4. seviye alarm verdik bu uluslararası yardım çağrısıdır

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli 7.4'lük depremin ardından yaptığı açıklamada, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi.

Abone ol

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4'lük depremin ardından İçişleri Bakanı Soylu açıklamalarda bulundu. Soylu depremin ardından bölgenin sallanmaya devam ettiğini belirterek, 6 şiddetinin üzerinde 6 artçı deprem olduğunu söyledi. Soylu şu an ölü yaralı bilgisi veremeyeceğini ifade etti. Soylu açıklamasında şöyle konuştu:

Dördüncü seviyeden alarm koyduk

- Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.

- Şu ana kadar 6 şiddetinin üzerinde 6 deprem meydana geldi. En büyüğü 6.6 şiddetinde. Bakan arkadaşlarımızla birlikte hepimiz depremin etkilediği illere gidiyoruz."

Etkilenen şehirler

- Etkilenen vilayetler Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis. 7,4 yıkım ortaya koyan bir depremdir. Şu anda bütün valilerimiz, jandarma, AFAD ekiplerimiz dahil birçok ekibimiz görev başında. Bakan arkadaşlarımızla birlikte Kahramanmaraş’a ben gideceğim.

Birinci öncelik enkazdan kurtarmak

- Bazı yerlerde trafik sıkışıklığı söz konusu. Ambulans ekiplerine yol açabilmek için vatandaşlarımızın araçlarını hareket ettirmemeleri önem taşımaktadır. Birinci önceliğimiz enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmaktır.

Cep telefonlarına dikkat

- Cep telefonları konusunda mümkün olduğunca bütün Türkiye’de, cep telefonlarını deprem bölgeleri dışında kullanmamalarıdır.

- Özellikle sosyal medyaya da şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum, dezenformasyon şu anda yapılabilecek, bu ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir. Sosyal medyadaki dezenformasyonlar hem yanıltıcı hem de milletimizi de üzen bir noktaya getirir.

Bazı valiler bölgeye kaydırıldı

- Bu vesileyle bazı valilerimizi bölgelere kaydırdık. Depremin ana merkezlerini de tespit ettik. Şu anda kargo uçaklarımız sevke hazır. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var.

* İletişim Başkanlığı vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Özellikle yanıltıcı ya da bir yere odaklanıcı mesajlar vermekten ziyade şu anda ilk işimiz arama kurtarmadır.