Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kurban bayramı ikramiyelerini ramazan bayramında olduğu gibi aynı miktarda vereceğiz." dedi.
Abone olÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Işıkhan, emeklilere Ramazan Bayramı’nda ödenen 4 bin TL’lik bayram ikramiyesinin, Kurban Bayramı’nda da aynı seviyede devam edeceğini belirterek şöyle konuştu:
"Kurban bayramı ikramiyelerini Ramazan bayramında olduğu gibi aynı miktarda vereceğiz. Erken ödenmesiyle ilgili çalışma yapılır."
Mevcut uygulama kapsamında ikramiye tutarında bu yıl herhangi bir artış yapılmazken, yaklaşık 17 milyonu aşkın emekliyi kapsayan ödeme sisteminde, bütçe dengeleri gerekçe gösterilerek yeni bir düzenlemeye gidilmediği ifade edilmişti.
'ERKEN ÖDENMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIR'
Emeklilere bu bayramda da Ramazan bayramında olduğu gibi 4 bin TL ödenecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kurban bayramı ikramiyelerini ramazan bayramında olduğu gibi aynı miktarda vereceğiz. Erken ödenmesiyle ilgili çalışma yapılır" dedi.