BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  EKONOMİ

Bakan Adil Karaismailoğlu duyurdu: Kanal İstanbul'un finansmanıyla 4 ülke ilgileniyor

Kanal İstanbul’la Hollanda, Belçika, Çin ve Rusya’nın ilgilendiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, finansmanla ilgili herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi.

Abone ol

Türkiye'deki bankaların Kanal İstanbul'un finansmanına sıcak bakmadığına yönelik haberleri "dedikodu" olarak niteleyen Bakan Karaismailoğlu, "Finansmanla ilgili herhangi bir sorun yok. Hollanda, Belçika, Çin ve Rusya olmak üzere dört ülke projeyle ilgileniyor. Ancak biz bu işi yerli müteahhit ve yüklenicilerle yapacağız." dedi.

Sabah gazetesinin haberine göre, Karaismailoğlu, proje güzergahında altı köprü olduğunu, ilkinin temelini AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte haziranda atacaklarını, diğer köprülerin de imalatına devam ettiklerini belirtti.

'Kanal İstanbul'lu yıllar olacak'

Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"2021, Kanal İstanbul için önemli bir yıl olacak. Hedefimiz, ihalelerimizi yapıp çalışmalara tam gaz başlamak. Burası İstanbul'daki boğaz trafiğine alternatif bir su yolu projesi olacak. İmar planları ve askı süreçleri bitti. İnşallah önümüzdeki yıllar, Kanal İstanbul'lu yıllar olacak."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
TOKİ'den çekilişsiz kurasız ucuz konut 114 bin liradan başlıyor işte o iller
Foto Galeri TOKİ'den çekilişsiz kurasız ucuz konut 114 bin liradan başlıyor işte o iller Galeriye Gözat