BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  POLİTİKA

Bakan Abdulhamit Gül müjdeyi verdi! 12 bin 713 personel alınacak

Adalet Bakanlığına 12 bin yeni personel alınacak. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan müjdeyi verdi.

Abone ol

Adalet Bakanlığınca, adliyelerde, bakanlık merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 12 bin 713 personel alımı yapılacak.Bakanlığa atamalara ilişkin detaylar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Personel Genel Müdürlüğü, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 12 bin 713 personel alımı gerçekleştirilecek.

17 unvan ve kadroda alım olacak

Bakanlık bünyesine toplam 17 unvan ve kadroda alım olacak.Alım yapılacak branşlar ise zabıt katibi, mübaşir, şoför, aşçı, teknisyen, avukat, hizmetli, psikolog, sosyal çalışmacı, istatistikçi, icra katibi, öğretmen, veteriner, infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi, hemşire ve kaloriferciden oluşacak. 6 bin 126 kişiyle en fazla personel infaz ve koruma memurluğu kadrosuna alınacak. İnfaz ve koruma memurluğunu 3 bin 71 personelle zabıt katipliği, bin 169 personelle mübaşirlik, bin 99 ile sözleşmeli icra katibi takip edecek.

Hangi tarihler arasında alımlar gerçekleşecek

Kadrolara başvurular 1 Temmuz Pazartesi başlayacak, 16 Temmuz'a kadar sürecek. Adalet hizmetlerini daha etkin ve hızlı hale getirmeyi hedefleyen atamalara ilişkin detaylı bilgi Bakanlığın internet sitesinden edinilebilecek.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Erdoğan G-20 zirvesinde! Dünya liderlerinden ilginç pozlar
Foto Galeri Erdoğan G-20 zirvesinde! Dünya liderlerinden ilginç pozlar Galeriye Gözat