BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli sert konuştu

MHP Genel Başkanı Bahçeli, uzun süren suskunluğunu bozdu ve sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Ülkemizde, kardeş kavgası körüklenmekte, üniter yapı, milli devlet ve vatanın bölünmezliği tartışılmaktadır'' dedi.

Bahçeli, yaklaşık 2.5 saat geç geldiği Edip Buran Spor Salonu'ndaki MHP Mersin İl Teşkilatı 8. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bu kongrenin, olası erken seçim ya da zamanında yapılacak bir seçim için iktidar yürüyüşü olduğunu söyledi.

MHP'nin diğer siyasi partilerden farklı bir yönü olduğunu savunun Bahçeli, ''MHP, bizatihi milletin ta kendisidir, Cumhuriyetimizin temel niteliklerini koruyarak, üniter yapıyı, milli devleti, herhangi bir sarsıntıya uğratmadan sosyal ve dokumuzu bozdurmadan, milletimizle kucaklaşarak, kardeşliğin temsilcisi olan yegane siyasi partidir'' dedi.

Bahçeli, iktidara yürüyüş için partililere önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, ''Gelecek günler, bunun için hazır olduğumuz günler olacaktır. O vakit meşru zemin üzerinde devletimizin tüm güçlerini, arkasında kararlı ve sağlam duran bir siyasi irade olarak terörün kökünü kazıyacağız. Kazıyamayanları da biz kazıyacağız'' diye konuştu.

Bahçeli, bugüne kadar 59 hükümetin değişik koalisyon ve tek başına siyası partilerin iktidarı ile kurulduğunu, birçok kişinin birden fazla hükümet kurarak Başbakanlık sorumluluğunu üstlendiğini anımsatarak, şunları söyledi:

''Acı bir gerçek, sosyal dokuyu paramparça yapmak isteyen, alt kimlik, üst kimlikle Türkiye'yi parçalamak isteyenlere cesaret veren Recep Tayyip Erdoğan dahi bu ülkede Başbakan oldu. Ama devleti kuran zihniyet 82 yılda devlet olamadı. Artık devlet olma zamanı gelmiştir. Öyleyse, AK Parti'nin tek alternatifi, olan milliyetçi hareketin iktidarı yakındır. Öyleyse 60. hükümet milliyetçi harekettir.''

''LOZAN DELİNMEKTE''

Bahçeli, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun kötü olduğunu ve kuşatıldığını savunarak, şunları kaydetti: ''Türkiye'de Lozan delinmekte, Sevr hortlatılmaktadır. Kardeş kavgası körüklenmekte, üniter yapı, milli devlet, vatanın bölünmezliği tartışılmaktadır. Böyle bir ortamda devleti kuran bir zihniyet, devlete de millete de toprağa da sahip çıkmak mecburiyetindedir. Bu nedenle kurtuluşun ilk adımı Türkiye'nin AK Parti'den kurtulmasıdır. AK Parti'den kurtulmak, Türkiye'nin kurtuluşu demektir.'
'
''AK Parti hükümetinin acemi, aceleci olduğunu'' öne süren Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Zinayı istismar ettin, başörtüsünü istismar ettin, Kuran kursunu istismar ettin. Terörist başı Apo'nun yoluna siyasallaşmayı başlattın,Şimdi de kalkmışsın, 80 yıllık ülke yönetiminde bulunan bütün yöneticileri, siyasi partileri yok farz ederek, her şeyi kendinden başlatıyorsun. Dahası araştırmalara dayanarak milletin gönlünde kaybetmiş olduğun o milli duyguyu aldanma ve kaldırma gibi yine milleti kandırarak milliyetçilikte de yarış yapmaya çalışıyorsun. Geleceğin yer, ancak MHP olabilir.''

Alt kimlik, üst kimlik tartışmalarına da değinen Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı: ''(Ben Kürdiyim, hanımefendi Arap) diyeceksin ve Türkiye'de milli kimlik yerine, Türk kimliği yerine Türkiyelilik şuurunu yerleştirmeye
çalışacaksın. Saydıklarım bu büyük milletin evlatları, akrabalarıdır. Sen bunu bu şekliyle bölemezsin, milleti kandıramazsın.

ADB'den gelmeye niyeti olmayan oğlun Necmettin Bilal efendi, bir gün gelmeyi düşünürse ona ne diyeceğiz. O bizim evladımızdır ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşıdır. Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese Anayasa Türk diyorsa, hanımefendi de sen de oğlun da Türk'tür, Türk oğlu Türk'tür.'' Bahçeli, konuşmasının ardından MHP'ye üye olan eski hakemlerden Kadir Tozlu'ya rozetini taktı.