BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Bayrak yürüyüşü

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneğince yapılan yürüyüşde, 2 kilometrelik bayrak açıldı.

Abone ol

Derneğin Genel Başkanı Taner Ünal, Mersin Devlet Hastanesi önünde
toplanan grubu, kontrollü halde yürünmesi, dağınıklık ve taşkınlık
yapılmaması, yürüyüş sırasında belirlenen sloganlar dışına çıkılmaması
konusunda uyardı.

Grubun, rulo haline getirilerek katlanmış 5 parça Türk Bayrağı'nı açarak, Hastane Caddesi'nde başlattığı yürüyüş, Metropol Miting alanında sona erdi.
Ünal, burada yaptığı konuşmada, yürüyüşün yapılmasını engellemeye çalışanlar olduğunu öne sürerek, ''Bazıları bu yürüyüşü engellemek istedi. Ama, biz bu yürüyüşü geleneksel hale getirmek istiyoruz. Türkiye'nin her tarafından yürüyeceğiz. Hiçbir siyasi partinin güdümünde değiliz. Bayrağımızın altında, yürüyüşümüz devam edecek'' dedi.

Konuşmalar sırasında, alanda bulunanlar ''Askere uzanan eller kırılsın'', ''Bayrağa uzanan eller kırılsın'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde slogan attılar. Miting alanında kalabalık arasında sıkışarak bayılan bir kadın ise 112 Acil Servisi ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, yürüyüş öncesinde kaldığı otelden hakkındaki bir şikayet nedeniyle polis tarafından alınan dernek başkanı Ünal, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğünce ''sahtecilik ve dolandırıcılık'' suçlamasıyla arandığı ileri sürülen Ünal, İnfaz Masası ekiplerinin nezaretinde Mersin Adliyesi'ne çıkarıldı. Ünal, hakkındaki şikayet nedeniyle nöbetçi savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Derneğin Mersin İl Başkanı Mesut Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asılsız bir şikayet nedeniyle Ünal'ın ifadesine başvurulduğunu, önemli bir durumun olmadığını kaydetti.