BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  DÜNYA

Promosyonlu çocuk yapma

Nüfusu yılda 40 bin düşen Bulgaristan'da, medya, 'çocuk yapma' promosyonuna başladı

Abone ol

Bulgaristan'da özel bir radyo istasyonu, ''En uzun aşk gecesi ve daha fazla Bulgar çocuğu'' sloganıyla ilginç bir yarışma düzenledi.
Vitoşa adlı özel radyonun ülkenin en önemli sorunu olarak gösterilen nüfus azalmasının engellenmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği yarışmaya, ülke genelinde yaklaşık 700 çift başvurdu.
Kur'a sonucu belirlenen 100 çift, ülkenin başlıca büyük kentlerindeki 10 otelde, çocuk yapmak üzere bir geceliğine radyonun konuğu oldu.
Yarışmaya katılan kadınlar, önce hamilelik testinden geçirildi. Yarışmanın kurallarına göre, bir ay sonra bebek beklediklerini kanıtlayan çiftler yarışmayı kazanmış olacak.
Bu çiftler arasından kur'a ile belirlenecek bir çiftse büyük ödülün sahibi olacak.
Radyo yetkilileri, büyük ödül olarak bebek odası takımı, bebek arabası, 6 aylık bebek bezi ve bebek bakımında ihtiyaç duyulan birçok malzeme verileceğini açıkladı.
Yarışmada hamile kalanların her türlü doğum masrafının da karşılanacağı bildirildi.
İlginin kendilerini de şaşırttığını belirten radyo yetkilileri, yarışmayı yılda birkaç kez daha düzenleme kararı aldıklarını söyledi.
Vitoşa radyosunun ''En uzun aşk gecesi ve daha fazla Bulgar çocuğu'' yarışmasına katılan çiftler arasında bekârların da bulunduğu ve yaş ortalamasının kadınlarda 22, erkeklerdeyse 25 olduğu belirtildi.
Yarışmaya katılanlardan Angel Grigorov ile kız arkadaşı Nevyana Dobreva, düzenlenen basın toplantısında bir süredir çocuk sahibi olmayı planladıklarını belirterek, ''Bu yarışma bizim için iyi bir bahane oldu. Başardığımızı tahmin ediyoruz'' diye konuştular.
Bulgaristan'da 7.8 milyon olan nüfus, her yıl ortalama 40 bin azalıyor. Araştırmalar, bu şekilde devam etmesi halinde, nüfusun 2050 yılında 6 milyona düşeceğini ve doğurganlık oranı diğer etnik gruplara göre yarı yarıya az olan Bulgarlar'ın kendi ülkelerinde azınlık haline geleceğini ortaya koyuyor.